Κύπρος: Μεγαλύτερο το κοίτασμα στο οικόπεδο 12

Μεγαλύτερο ακόμη και από αυτό που υπολογιζόταν σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις είναι το κοίτασμα φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

«Από την πλατφόρμα της Noble έρχονται από χθες δύο ιστορικές για την Κύπρο ειδήσεις: - Το κοίτασμα είναι
πολύ πιο μεγάλο και....
από τους πλέον αισιόδοξους μέχρι τώρα υπολογισμούς. - Από χθες από το φρεάτιο της γεώτρησης αχνίζει φυσικό αέριο», γράφει η εφημερίδα.

Ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας αναμένεται να επισκεφθεί την πλατφόρμα εντός της εβδομάδας ενώ σε μια συμβολική κίνηση θα ανάψει την πρώτη φλόγα στην πλατφόρμα που θα τροφοδοτείται από φυσικό αέριο από το βυθό του θαλάσσιου οικοπέδου 12.

Όπως προκύπτει από τις ραδιοβολήσεις που έχουν κάνει τα πλοία που διεξάγουν τις σεισμικές έρευνες, το κοίτασμα στην Αφροδίτη είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι είχε αρχικά υπολογιστεί.

Εν τω μεταξύ, σχέδιο συνεχούς παρουσίας του τουρκικού πολεμικού στόλου στην ανατολική Μεσόγειο, μέχρι και τις 15 Αυγούστου του 2012, έχει καταρτίσει και εφαρμόζει η Τουρκία όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα ''Μπουγκιούν''.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στην Κωνσταντινούπολη 'Άννα Ανδρέου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο τουρκικός στόλος κινητοποιήθηκε για να μπορεί να ελέγχει κρίσιμες περιοχές στην Ανατολική Μεσόγειο. Καταρτίστηκε χάρτης και δέκα περιοχές ορίστηκαν ανάλογα με τη σημασία τους σε κόκκινες, κίτρινες ή γαλάζιες. Τρεις φρεγάτες και ένα πλοίο επιμελητείας με τρία ελικόπτερα και καταδρομείς, θα εκτελούν εναλλάξ υπηρεσία στις δέκα αυτές περιοχές.

Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου, Αντνάν Μανσούρ, δήλωσε ότι το υπουργείο του ετοιμάζεται να αποστείλει στην Κύπρο αντιπροσωπεία για να συζητήσουν το θέμα των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ των δύο

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα