Κύριε Λοβέρδο, 2 δις το χρόνο χάνονται από τα κληροδοτήματα και τις δωρεές των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων...!!!

O THOUREIOS στην ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Το υπό Συνδιοίκηση Νοσοκομείο της ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ θα επιφέρει κοινωνικό και οικονομικό μαρασμό στην πόλη της Κυπαρισσίας για τους παρακάτω λόγους:
Στην πόλη της Κυπαρισσίας και γενικότερα στην επαρχεία Τριφυλίας(σημερινός Δήμος Τριφυλίας), το Νοσοκομείο της πόλης είναι ο βασικότερος φορέας μαζί με τον.....
διευρυμένο Δήμο που ουσιαστικά δίνει ζωή και ελπίδα στην περιοχή της Κυπαρισσίας και την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας…!!!
Από το ανωτέρω Νοσοκομείο ζουν περίπου το ένα τέταρτο των κατοίκων της πόλης.
Ιδρύθηκε πριν από 50 περίπου χρόνια σαν κληροδότημα
από έναν ντόπιο επιφανή πολίτη επ, ονόματι ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ ,ο οποίος έχει αφήσει και σχεδόν ολόκληρη την περιουσία του για να συντηρείται το νοσηλευτικό κέντρο και να δίνει πνοή και ελπίδα στους συμπολίτες του…!!!
Οι μέχρι σήμερα διοικήσεις του Νοσοκομείου για διαφόρους λόγους μικροσυμφερόντων, και ακλουθώντας κοντόφθαλμοι πολιτική, δεν κατάφεραν η μάλλον δεν ασχολήθηκαν ποτέ σοβαρά με την διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιηθούν τα έσοδα εις βάρος του…!!!
Κανένας ποτέ δεν απολογήθηκε γι αυτό και κανένας δεν καταξιώθηκε να κινηθεί σε σοβαρή κατεύθυνση με αποτέλεσμα αφ ενός μεν μεγάλο μέρος από την περιουσία του να έχει απαξιωθεί ,αφ εταίρου μικρό μέρος να διαχειρίζεται με πολύ μικρές αποδοχές…!!!
Η περιουσία του Νοσοκομείου αγγίζει τα 7.000.000 ευρώ, και το νοσοκομείο θα μπορούσε να έχει έσοδα περίπου 700.000 δραχμές ετησίως, οπότε δεν θα ήταν απαραίτητη η επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του ανωτέρω ποσού…!!!
Με την συνδιοίκηση με το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, καθίσταται νομικά αδύνατη η αξιοποίηση της περιουσίας του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας και θα συνεχίσει να «μαραζώνει» και για τα επόμενα 50 χρόνια…!!!

Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με όλα τα ιδρύματα στη χώρα που είναι κληροδοτήματα και οι περιουσίες που είναι απαξιωμένες και κακοδιαχειρίζονται αγγίζουν τα 2δίς ευρώ, το οποία ενώ θα συνεισέφεραν στην λειτουργία τους επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό…!!!

http://thoureios.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα