Κύριοι Πρυτάνεις ‘Ήρξασθε χειρών αδίκων..’

Αναγνώστης

Κύριοι Πρυτάνεις, “ήρξασθε χειρών αδίκων”, όταν δια του τότε ανεκδιήγητου υφυπουργού του ΥΠΕΠΘ κ. Πανάρετου, ζητήσατε την ακύρωση των μετεγγραφών των Πολυτέκνων. Ήταν το ‘δώρο’ που προσφέρατε στην Σαλώμη του Υπουργείου Παιδείας για να γίνεται αρεστοί στα μάτια της. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σας κάνατε ‘παροχές’, ‘εξορθολογισμούς’, δώσατε βούτυρο στο ψωμί της για να ‘προφυλάξετε’ την αυτοδιοίκηση και άλλα θέματα του Πανεπιστημίου.

Όταν προσφέρατε αυτό το ‘δώρο’ –την κατάργηση των μετεγγραφών-
στην ανάλγητη και εμπαθή Υπουργό, δεν σκεφτήκατε τα προβλήματα τα οποία προσθέτατε στην....
Ελληνική Οικογένεια. Προβάλλατε τότε την αύξηση του φοιτητικού πληθυσμού στα κεντρικά Πανεπιστήμια. Δεν μπήκατε καν στο κόπο να δείτε ότι τόσα χρόνια κανένα πρόβλημα δεν είχαν δημιουργήσει οι μετεγγραφές, αλλά το πρόβλημα δημιουργήθηκε προσφάτως, όταν δικαίωμα μετεγγραφών απέκτησαν και οι Τρίτεκνοι. Και δεν μπήκατε καν στον κόπο να μελετήσετε ενδελεχώς το πρόβλημα. Όταν όμως πονάει δόντι, κύριοι Πρυτάνεις, δεν κόβουν κεφάλι!. Εισηγηθήκατε ημι-ανεπίσημα το μέτρο στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, η οποία με προθυμία και ιδιαίτερη χαιρεκακία έσπευσε να καρατομήσει τις μετεγγραφές .

“’Ηρξασθε χειρών αδίκων” κύριοι Πρυτάνεις και μάλιστα κρυπτόμενοι πίσω από τον τότε ‘άνθρωπό σας’ κ. Πανάρετο, και δεν σκεφτήκατε εκείνη την στιγμή ότι, με την πρόταση αυτή αποτοιχιζόσασταν από το σώμα της κοινωνίας, και λαμβάνατε σοβαρές αποστάσεις από την Ελληνική οικογένεια. Καίτοι ευρυμαθείς και οξυδερκείς κύριοι Πρυτάνεις, συμπλεύσατε με την ανάλγητη υπουργό εναντίων των πολυτέκνων και της Ελληνικής κοινωνίας.
“’Ηρξασθε χειρών αδίκων” και αποδεχτήκατε ‘Αβρόχοις ποσί’ όλα τα ερασιτεχνικά κατασκευάσματα του τότε γ.γ. κου Πανάρετου. Αποδεχτήκατε τον γεωγραφικό περιορισμό της Πολυτεκνικής ιδιότητας, τα ηλικιακά και εισοδηματικά φίλτρα του νόμου τα ακατανόητα στατιστικά νούμερα του παράλογου που καταργούν κάθε έννοια δικαιοσύνης και καθιστούν το νόμο αντισυνταγματικό. Ήταν όλα τόσο εξόφθαλμα, άδικα αλλά εσείς αδιαφορήσατε, διότι προφανώς δεν σας ενδιέφερε το θέμα. Δεν εμπίπτατε εσείς στην κατηγορία αυτή, άρα αφήνατε το πεδίο ελεύθερο στην υπουργό να ασελγήσει πάνω στην κοινωνία. Δεν σκεφτήκατε για λίγο ότι εσείς, δεν είστε δημόσιοι υπάλληλοι αλλά πνευματικοί ταγοί της χώρας; Δεν βρήκατε ένα λόγο να πείτε. Και το φιάσκο δεν άργησε να έρθει! Τα στρεβλά και ακραία αποτελέσματα είναι πλέον γνωστά, αλλά εσείς και πάλι δεν βρήκατε να πείτε ένα λόγο. Οι πολύτεκνοι ουδέποτε ζήτησαν ιδιαίτερη βαθμολογική μεταχείριση. Μάλιστα, τάχθηκαν κατά της κατάργησης της βάσης του 10. Απλά ζητούν αυτό που τόσα χρόνια υπήρχε πχ ο Πολιτικός Μηχανικός να μετεγγραφεί σε επίσης τμήμα Πολιτικού Μηχανικού που βρίσκεται στον τόπο κατοικίας του ή που σπουδάζει ο αδερφός. Ζητούν διευκόλυνση για προφανείς λόγους και όχι ‘χάρες’. Δεν ζητούν αλλοίωση αποτελεσμάτων!. Ή μήπως θεωρείτε ότι δεν είναι δίκαιο και αυτονόητα πρακτικό μέτρο να σπουδάζουν τα πο
Keywords
Αναζητήσεις
ήρξασθε χειρών αδίκων, ηρξασθε
Τυχαία Θέματα