ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗ

Την ώρα που όλοι μαζί δίνουμε την πιο κρίσιμη μάχη για την έξοδο από την κρίση και τη δημιουργία μιας καλύτερης Ελλάδας, που σπάει τα δεσμά της με το κακό της παρελθόν, με την ανευθυνότητα, με τα εύκολα και εύπεπτα λόγια, περιμέναμε από τον κ. Σαμαρά μια πιο δημιουργική συνεισφορά στην εθνική προσπάθεια.

Είναι δυστυχώς
κρίμα για τον τόπο, που η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να....
ασκεί πολιτική και να μιλάει στους Έλληνες πολίτες με τον ίδιο τρόπο που οι πολιτικές ηγεσίες της χώρας μας το έκαναν για χρόνια, με τα γνωστά αποτελέσματα. Η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση, επιστρέφοντας σε μια λογική παροχολογίας και εύκολες υποσχέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις.
Ο κ. Σαμαράς δεν απέφυγε και πάλι, σε πολλά σημεία, την παγίδα του χαϊδέματος των αυτιών, τα ευχολόγια. Αυτά που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή δύσκολη κατάσταση.
Ευχολόγια που δείχνουν ότι ακόμα δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση δεν συναισθάνεται ούτε τις ευθύνες της, ούτε την κρισιμότητα της κατάστασης στη χώρα μας, ούτε την ανάγκη ριζικής ρήξης με το κακό παρελθόν.

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας εάν υλοποιούνταν συνολικά, αντί "για επανεκκίνηση της οικονομίας" θα οδηγούσε σε βαθύτερη ύφεση.

Αντί για μείωση του ελλείμματος σε σημαντική αύξησή του.

Αντί για συνέχιση της προσπάθειας για σωτηρία της χώρας, θα δημιουργούσε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας.
Ταυτόχρονα η Νέα Δημοκρατία σήμερα παρουσίασε μία σειρά από ειλημμένες αποφάσεις και πολιτικές που έχουν είτε ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή, είτε έχουν δρομολογηθεί από την Κυβέρνηση, είτε περιλαμβάνονται στον οδικό χάρτη που έχουμε υιοθετήσει. Αυτό είναι ένα θετικό βήμα.

Η κυβέρνηση επιμένει στην ανάγκη να υπάρξει εθνική συστράτευση γύρω από τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε συγκεκριμένες προτάσεις που κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.
Ένα ακόμη σχόλιο: ο κ. Σαμαράς μπορεί σήμερα και μιλάει, κάνει προτάσεις, όποιες κι αν είναι αυτές, χάρις στο Μηχανισμό Στήριξης που καταγγέλλει. Το Μηχανισμό που γλύτωσε την Ελλάδα από την χρεοκοπία στην οποία αυτός και η κυβέρνησή της ΝΔ οδηγούσαν τη χώρα.

Ο κ. Σαμαράς επικαλέστηκε σήμερα το παράδειγμα της Πορτογαλίας. Θα ήταν χρήσιμο αντί να μιλήσει για το πως πρέπει "να βγούμε από μνημόνιο" με τις ολέθριες επιπτώσεις που θα έχει αυτό για τη χώρα, να εμπνευστεί από τη γραπτή δέσμευση της αντιπολίτευσης της Πορτογαλίας ό τι θα στηρίξει αλλαγές ακόμη και αν αυτές είναι επώδυνες.
Αυτό θα ήταν πραγματικό δείγμα ευθύνης
Η Ελλάδα αυτή τα στιγμή χρειάζεται υπεύθυνη στάση απ’ όλους μας και οι πολίτες απαιτούν ειλικρίνεια από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα να υπερβεί τον εαυτό του και να κάνει άλμα στο μέλλον.Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν!____ksipnistere1@gmai
Keywords
Τυχαία Θέματα