Λειτουργία 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων Αθήνας

3 ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Προς: τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια

Θέμα: Διατήρηση του 1ου Ειδικού Δημόσιου Δημοτικού Σχολείου Κωφών & Βαρηκόων Αθήνας

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Ο σύλλογος γονέων του...
1ου Ειδικού Δημόσιου Δημοτικού Σχολείου Κωφών & Βαρηκόων Αθήνας από το 1938 και μοναδικό ολοήμερο στην εκπαίδευση των Κωφών παιδιών εδώ και 3 χρόνια, απευθύνεται σε εσάς με απέραντο σεβασμό στο πρόσωπό σας, ζητώντας την άμεση υποστήριξή σας και παρέμβαση ώστε να διατηρηθεί
και να στηριχθεί το εν λόγω σχολείο, το οποίο, ως το μόνο ολοήμερο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων που λειτουργεί και ως νηπιαγωγείο, προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες, αποτελώντας σημείο αναφοράς για την κοινότητα των Κωφών σε όλη την επικράτεια.

Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε τηρήσει με αξιοπρέπεια εδώ και 3 περίπου μήνες την ιεραρχία όλων των αρμοδίων με αποστολή υπομνημάτων-επιστολών μας με σκοπό ότι οι αγωνίες μας θα μετατρέπονταν σε ελπίδες.

Στηριζόμενοι στο ότι η Δημοκρατία είναι πολίτευμα που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και προάγει αξίες σε τομείς ανάπτυξής του όπως είναι και η παιδεία – εκπαίδευση, ως γονείς, μετά την έκπληξή μας για την εν κρυπτώ σχεδιαζόμενη κατάργηση του σχολείου μας, ζητήσαμε αρχικά ουσιαστικό διάλογο και διαβούλευση για το σχολείο μας για τα οποία δεν υπήρξε καμία διάθεση από το Υπουργείο Παιδείας.

Ως δημοκρατικοί πολίτες αυτού του κράτους και γνωρίζοντας μέσα από την καθημερινή μας ζωή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, ζητήσαμε επί ματαίω να στηρίξουμε με τις δυνατότητες μας και να προτείνουμε λύσεις όπου ήταν εφικτό, βάσει των στοιχείων που επεξεργαζόταν το Υπουργείο ως αρνητικά για την διατήρηση του, αλλά δεν μας άκουσαν ή μεταφορικώς δεν ένοιωσαν τη θέση και αγωνία μας.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε, ότι όλος ο αγώνας μας στηρίχτηκε σε δεδομένα που φανερώνουν και
αποδεικνύουν αδιαμφισβήτητα, ότι το Ειδικό Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Αθήνας είναι το πρώτο σχολείο Κωφών που λειτούργησε πανελλαδικά από το 1938 ως σήμερα, ενώ συνέβαλε στη δημιουργία διδακτικού υλικού, Ιατρικών μελετών, Πανεπιστημιακών μελετών και βιβλίων καθώς και στη δημιουργία αντίστοιχων σχολικών μονάδων στην Επικράτεια καθώς επίσης και στα βιώματα μας από τα παιδιά μας που εκπαιδεύονται και σε εμάς τους ίδιους που υποστηριζόμαστε σαν οικογένεια αντίστοιχα με υπευθυνότητα, άρτια παιδαγωγική αντίληψη και με πλήρη τήρηση των αρχών εκπαίδευσης όπως ειδικότερα ορίζει η Ειδική Αγωγή και η αρχή σεβασμού στη διαφορετικότητα και το δικαίωμα όλων σε μια κοινωνία σύγχρονη. Μια κοινωνία που σέβεται τα ήδη αυτονόητα και κεκτημένα επί σειρά ετών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το σχολείο μας εξ αρχής στεγάζεται μέσα στο κτίριο του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών πράγμα που καθιστά ανύπαρκτο το έξοδο του ενοικίου του. Αντιθέτως, το σχολείο της Πεύκης που προβάλλει, σαν αξιοποιήσιμη λύση, η υφυπουργός κυρία Χριστοφιλοπούλου για να αναβαθμ
Keywords
Τυχαία Θέματα