ΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΡΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ Α.Ο.Ζ.

Πολλά έχουν γραφεί γύρω από αυτό το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης ( Α.Ο.Ζ. ) και έχει αναλυθεί πλήρως, με βιβλία, γραφές και χάρτες. Στο παρόν άρθρο θα προσπαθήσουμε με απλά λόγια, να εξηγήσουμε τους λόγους και αιτίες γιατί οι δοσίλογοι πολιτικοί μας (των δύο κομμάτων εξουσίας), αρνούνται να οριοθετήσουν την Ελληνική Α.Ο.Ζ. ενώ όλα τα άλλα παράκτια κράτη έχουν οριοθετήσει και ασφαλίσει τη δική τους οικονομική ζώνη, και έχουν προβεί στην εκμετάλλευση του....
πλούτου της θαλάσσης. Ο πλούτος αυτός είναι αλιεύματα, θαλάσσιος τουρισμός, και υποθαλάσσια ορυκτά, που υπάρχουν κάτω από το
βυθό των θαλασσών.
Χωρικά ύδατα και αιγιαλίτις ζώνη είναι ταυτόσημη έννοια.
Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας κάθε παράκτιο κράτος,
έχει έκταση αιγιαλίτιδας ζώνης, (χωρικά ύδατα), έκταση υφαλοκρηπίδος, και έκταση αποκλειστικής οικονομικής ζώνης(ΑΟΖ).
Όλες αυτές οι εκτάσεις μετρούνται σε ναυτικά μίλια.
Το 1982 υπογράφτηκε στον Ο.Η.Ε. το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, που καθορίζει την έκταση στα χωρικά ύδατα, στην υφαλοκρηπίδα, και στην Α.Ο.Ζ. κάθε παράκτιου κράτους. Τα χωρικά ύδατα τα όρισε στα 12 ν.μ., και την υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, το διεθνές δίκαιο τα όρισε στα 200 ν.μ. από τις ακτές, όπου αυτό γεωλογικώς επιτρέπεται.
Ειδικά για την υφαλοκρηπίδα το δίκαιο της θάλασσας αναγνωρίζει αυτήν εφόσον υπάρχει υποθαλάσσιος οροσειρά συνέχεια των ακτών του παράκτιου κράτους, η έκταση δε αυτής τελειώνει εκεί που αρχίζει η Άβυσσος. Η Α.Ο.Ζ. συνήθως υπερκαλύπτει σε έκταση την υφαλοκρηπίδα, και εκτείνεται πέραν αυτής. Σήμερα τα χωρικά ύδατα και η υφαλοκρηπίδα της Ελλάδος, παραμένουν ακόμη στα 6 ν.μ. η δε Ελληνική ΑΟΖ είναι ανύπαρκτη λόγω υποτέλειας των «Ελλήνων» πολιτικών, οι οποίοι ενεργούν-λειτουργούν σαν μαριονέτες της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Καλά στο Αιγαίο φοβούνται τους Τούρκους, στο Ιόνιο ποιόν φοβούνται;;; αφού ούτε στο Ιόνιο δεν έχουν χαρτογραφήσει Α.Ο.Ζ.
Ούτε έχουν προβεί μέχρι σήμερα σε εκμετάλλευση των κοιτασμάτων.
Λόγω της ύπαρξης των γνωστών κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου στο βυθό του Αιγαίου, αλλά και στο βυθό της όλης Ελληνικής ΑΟΖ, από τη δεκαετία του 1980 το Αιγαίο είχε πλέον επίσημα περάσει στην οικονομική πολιτική των ΗΠΑ, ελέω αποικιοκρατίας.
Έγγραφο του ΝΑΤΟ καταργεί για την Ελλάδα τα 12 ν.μ. και τα όρια ευθύνης του Ελληνικού FIR.
Aυτό δείχνει την εντολή των αποικιοκρατών για συρρίκνωση της Ελλάδος από το 1988 και την απώλεια εθνικής κυριαρχίας.
Εδώ οι αχυράνθρωποι πολιτικοί μας δεν μπόρεσαν να πάνε από τα 6 ν.μ
στα 12 ν.μ. χωρικών υδάτων, και υφαλοκρηπίδας, και θα πήγαιναν στα 200 ν.μ. της Α.Ο.Ζ.;;; εν τω μεταξύ η Ελληνική ΑΟΖ παραμένει ξέφραγο αμπέλι, και η εθνική κυριαρχία υπό περιορισμό.
Όμως ο ορυκτός πλούτος της Ελληνικής Α.Ο.Ζ. θα μπορούσε να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος, και η χώρα μας να καταστεί μια πλούσια χώρα. Αυτό η παγκόσμια διακυβέρνηση δεν το ήθελε……
Έπρεπε η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος, δηλαδή των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού α
Keywords
Τυχαία Θέματα