Μάχη στη Βουλή για την «Κάρτα του Πολίτη»

Κυριολεκτικά “χαμός” έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στην Βουλή, με την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός στην Βουλή σχετικά με το ζήτημα της Κάρτας του Πολίτη. Την ερώτηση, κυριολεκτικά υπέβαλλε ολόκληρος ο ΛΑ.Ο.Σ, καθώς και οι 15 βουλευτές του την υπέγραφαν, όπως συνηθίζεται να γίνεται σε περιπτώσεις όπου ένα κόμμα θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό
ένα ζήτημα.

Πριν ξεκινήσουμε όμως να σας παραθέτουμε το τι...
συνέβη στην Βουλή, θα ξεκινήσουμε ευλογώντας τα γένια μας ως εφημερίδα και την δουλειά των συναδέλφων καθώς τα δημοσιεύματα και οι έρευνες της “Ελεύθερης Ώρας” αναφέρθηκαν στην αρχή ακόμη της διαδικασίας.

Χαρακτηριστικό το απόσπασμα από την εισαγωγή του Θάνου Πλεύρη ο οποίος ήταν ο πρώτος που μίλησε ξεκινώντας την διαδικασία: “Πρέπει να ακούσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Πρέπει να δούμε και τα επιστημονικά, νομικά άρθρα που γράφονται. Πάρτε μια σειρά από άρθρα που υπάρχουν και στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ» που δεν μένει μόνο στο θρησκευτικό κομμάτι, αλλά μπαίνει και σε ένα νομικό κομμάτι και στα προβλήματα τα οποία υπάρχουν. Πρέπει επιτέλους, να απαντήσετε σε όλα αυτά τα θέματα.”

Οι τοποθετήσεις των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ

Στην διαδικασία που προβλέπεται στην Βουλή για τις επίκαιρες ερωτήσεις προβλέπεται ο κάθε βουλευτής που υπογράφει την ερώτηση και είναι παρών να κάνει την δική του τοποθέτηση. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν συνοπτικά, ένα μικρό μέρος από τις τοποθετήσεις των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ στην αρχή της διαδικασίας, έτσι ώστε να μπορέσετε να καταλάβετε το κλίμα το οποίο δημιουργήθηκε από την αρχή κιόλας της διαδικασίας.

Θάνος Πλεύρης: “Ενεργείτε επιλεκτικά! Ή το κράτος θα λειτουργεί σε όλους χωρίς εξαιρέσεις ή όταν κάνει εξαιρέσεις, σεβόμενο θρησκευτικές πεποιθήσεις, θα τις κάνει και στους άλλους, οι οποίοι δεν θέλουν να παραλάβουν την Κάρτα του Πολίτη. Πέρα όμως από αυτό, υπάρχουν σοβαρά θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία του πολίτη, το φακέλωμά του, τον έλεγχό του και την προστασία των προσωπικών του δεδομένων.”

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: “ξέρετε καλά εσείς στην Κυβέρνηση ότι πρόκειται περί φακελώματος, φέρατε πριν από λίγες μέρες και το νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση για να κάνετε το αμπαλάζ, να φανεί ευχάριστο ότι δήθεν θα διευκολύνεται ο κόσμος, θα παίρνει πιο εύκολα έγγραφα, δεν θα κάθεται στις ουρές. Δηλαδή, να δει ο κόσμος το τυράκι αλλά όχι τη φάκα. Η φάκα είναι το φακέλωμα.”

Ηλίας Πολατίδης: “Βάλατε τα γνωστά «παπαγαλάκια» των διαπλεκομένων στα «Νέα», την «Ελευθεροτυπία» κλπ, τους γνωστούς, τον κ. Αλιβιζάτο, τον γνωστό επίσης, να καθυβρίζει όσους έκαναν το έγκλημα να έχουν διαφορετική άποψη από την Κυβέρνηση και από το γνωστό αυτό κύκλο των υποτίθεται διανοουμένων.”

Αλέκος Χρυσανθακόπουλος: “Ξέρουμε τι πάει να πει Κάρτα του Πολίτη, όλοι το καταλαβαίνουν, ο ρουφιάνος στην τσέπη μας. Μετά το κινητό, μετά το βραχιολάκι του Στρος Καν, μετά την πιστωτική κάρτα, η οποία τελευταία απαιτεί να
Keywords
Τυχαία Θέματα