Με επιδόματα ζουν πολλοί Αυστραλοί

Mία στις τέσσερις οικογένειες στην Αυστραλία ζει με κυβερνητικά επιδόματα, ενώ μία στις εφτά ξοδεύει περισσότερα από όσα κερδίζει, εξαιτίας της κάθετης ανόδου των τιμών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, μία στις 10 οικογένειες δεν είχε χρήματα ούτε για φαγητό, ενώ το 7,3% των...
πολιτών, την περίοδο 2009 - 2010, έμεινε χωρίς θέρμανση το χειμώνα.

Πάνω από το μισό εισόδημα των Αυστραλών πηγαίνει στα βασικά, όπως είναι η στέγαση, τα τρόφιμα και η μεταφορά τους, ενώ 1 στα 8 νοικοκυριά
δεν μπορεί να πληρώσει έγκαιρα τους λογαριασμούς τους.

Ακόμη και οι υψηλόμισθοι (1 στους 7) αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να είναι συνεπείς στην πληρωμή των λογαριασμών, ενώ 1 στους 8 ζητά δανεικά από την οικογένεια ή από φίλους.

Η μέση αυστραλιανή οικογένεια, την περίοδο 2009 - 10, ξόδεψε 38% περισσότερα από ότι την περίοδο 2004 -05, που έγινε η προηγούμενη έρευνα.

Δεδομένου ότι η αύξηση των τιμών στα αγαθά και τις υπηρεσίες είναι της τάξης 19%, σημαίνει ότι υπήρξε πραγματική άνοδος του βιοτικού επιπέδου.

Με την πάροδο του χρόνου φαίνεται, οι οικογένειες να ξοδεύουν περισσότερα από ό,τι πριν στη νέα τεχνολογία, η οποία απορροφά ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματος.

Παράλληλα, ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός ότι ο μέσος Αυστραλός ξοδεύει για αλκοόλ όσα και για ηλεκτρισμό, για τρόφιμα και στέγαση, δηλαδή $33 την εβδομάδα.

Τέλος, 1 στις 4 οικογένειες δήλωσε ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πάει ούτε για μια εβδομάδα διακοπές, ωστόσο από τα στοιχεία εξάγεται ότι δαπανά $50 την εβδομάδα στη ψυχαγωγία.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα