Με ηλικιακά κριτήρια η ένταξη στο καθεστώς της εφεδρείας

Σύμφωνα με πληροφορίες του BriefingNews φαίνεται ότι έχει υπάρξει τελικά συμφωνία για τον μεγαλύτερο τμήμα του ποσοστού των δημοσίων υπαλλήλων, που θα ενταχθεί στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, ανάμεσα στους εκπροσώπους της τρόικας και στα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης.
Η τρόικα, όπως διέρρευσε, δέχεται τα....
ηλικιακά κριτήρια, που η κυβέρνηση είχε συμπεριλάβει σε σχετική πρόταση της, ώστε αυτό το καθεστώς να αφορά δημοσίους υπαλλήλους
άνω των 60 ετών ή εκείνους που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ή βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.

Ο αριθμός αυτών των υπαλλήλων υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε περίπου 23.000. Οι υπόλοιποι 7.000 υπάλληλοι (που απαιτείται να μπουν στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας μέχρι το τέλος του 2011) θα αναζητηθούν στο υπουργικό συμβούλιο, που θα γίνει αύριο στις 18:00. Ο αριθμός αυτός θα προκύψει από συγχωνεύεις και καταργήσεις οργανισμών.

Σήμερα το πρωί ο υπουργός Απασχόλησης, Γιώργος Κουτρουμάνης, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA ότι οι υπάλληλοι του δημοσίου που είναι κοντά στην σύνταξη και πριν ή μετά το 60ο έτος της ηλικίας τους υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 80.000.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, προκειμένου να πειστούν για τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, αναμένουν «ποσοτικοποιημένες» τις αποδείξεις των δεσμεύσεων των στελεχών των αρμόδιων υπουργείων.

http://briefingnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα