Με μεγάλη προσέλευση κόσμο στην συνεδρίαση το κινήματος Αυτοοργάνωσης Πολιτών Ενάντια στο Μνημόνιο.

Γράφει ο Κωστής Δαμαβολίτης

Στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου στο Ηράκλειο
Κρήτης έγινε χθες ανοιχτή η προγραμματισμένη συγκέντρωση, του κινήματος Αυτόοργάνωσης Πολιτών Ενάντια στο Μνημόνιο. Στη συγκέντρωση η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, παρότι την ίδια στιγμή στην κεντρική πλατεία της πόλης βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη πορεία αντίδρασης για τα νέα μέτρα. Ο ιδρυτής του κινήματος Νότης Μαριάς ήταν ο κεντρικός
ομιλητής, όπου ενημέρωσε τα ...
μέλη του κινήματος για τις τρέχουσες εξελίξεις, και για την γραμμή που θα ακολουθήσει το κίνημα στο επόμενο διάσημα. Για την ακρίβεια, ο κ. Μαριάς μίλησε για της επαφές που είχε με Μίκη Θεοδωράκη και Μανώλη Γλέζο τους οποίου προέτρεψε, να προχωρήσουν στη δημιουργία πολιτικού φορέα, γιατί οι συνθήκες και οι εξελίξεις το επιβάλουν. Στις γενικές συνελεύσεις των αντιμνημονιακών κινημάτων Σπίθα, και ΕΛΛ.Α.Δ.Α.(στα οποία ο κ. Μαριάς είναι από τα ιδρυτικά μέλη), που ηγούνται οι δύο πρώτοι, ο κ. Μαριάς έθεσε το θέμα αλλά απορρίφθηκε γιατί όπως υποστήριξαν, πρέπει να μείνουν στα πλαίσια της αντίστασης και της αλληλεγγύης.
Ο κ. Μαριάς ανάλυσε την επιτακτική ανάγκη για δημιουργία πολιτικού φορέα, λόγω των κινδύνων που εγκυμονούν οι συγκυρίες της υπάρχουσας πολιτικής κατάστασης. Ο κίνδυνος της χρεοκοπίας, της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, και η υπαγωγής στο αγγλικό δίκαιο, ήταν μερικοί από τους λόγους που κάνουν άμεση την ανάγκη για την λήψη δραστικών μέτρων.
Επίσης ο κ. Μαριάς εξήγησε και τους λόγους που αυτού του τύπου οι αγωνιστικές αντιδράσεις ξεκινούν από την περιφέρεια, μιας και στην πρωτεύουσα υπάρχει μια σύγχυση και πρόβλημα συνεννόησης των διαφόρων ομάδων και κινημάτων που τάσσονται στην μεριά των αντιμνημονιακών.
Keywords
Τυχαία Θέματα