Μεγάλη αποτυχία είχε ο διαγωνισμός έρευνας και καινοτομίας του ΣΕΒ και της Εurobank

Φτωχή τραπεζική αντίληψη ενός σοβαρού θέματος

Γράφει ο Αδαμάντινος

Με εξαίρεση 1-2 projects όλα τα υπόλοιπα που κέρδισαν τον διαγωνισμό ήταν χωρίς κανένα περιεχόμενο καινοτομίας. Μεγάλη φτωχεια ιδεών παρόλη τη μεγάλη διαφήμιση που έγινε. Πολύς θόρυβος για το τίποτα. Η Ελλάδα έχει....
πρόβλημα στη παραγωγή εφαρμογών.

Πρέπει όμως να πούμε ότι δεν οργανώθηκε και σωστά. Παρότι μια τέτοια
δραστηριότητα αν γινόταν στο εξωτερικό θα περίμενε κανείς να έχει αντίκρυσμα στη τιμή της μετοχής της Ευροbank, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Η μετοχή της πάει προς τα κάτω. Πεταμένα λεφτά για δημόσιες σχέσεις της τράπεζας και της κυβέρνησης που υπέγραψε 2 μνημόνια αναδιάρθρωσης χρέους και απεμπώλησης της εθνικης κυριαρχίας υπέρ των δανειστών.

Η θεματική αποτυχία ενός διαγωνισμού όμως δημιουργεί προηγούμενο. Η Εθνική προσπαθεί να κάνει και αυτή μια ανάλογη προσπάθεια αλλα ξέρετε μια προσπάθεια έχει σημασία όταν προσφέρει κάτι ουσιαστικό και δεν γίνεται απλά για τα μάτια του λαουτζίκου που δεν ξέρει τι είναι έρευνα και ανάπτυξη.

Για να καταλάβετε πόσο αστεία και υποκριτική υπήρξε η συμπεριφορά του ΣΕΒ θα σας αναφέρω το εξής.

Πολλοί Ελληνες κορυφαίοι επιστήμονες του εξωτερικού - και όχι μόνο κατ όνομα - ζήτησαν απο το ΣΕΒ λίστα των επιχειρήσεών του. Βλέπετε κάτι το μεμπτόν;

Ο ΣΕΒ θεώρησε καλό να μη τους στείλει ούτε απάντηση.

Ποιός τώρα, το γυφταριό με τη τσιμπλα μάτι και τη ψείρα στο πέτο... Αυτό, τη στιγμη που οι Τούρκοι κάνουν πρέσβεις στις χώρες με υψηλη τεχνολογία τοπικούς ανθρώπους της έρευνας, καθηγητές πανεπιστημίων κλπ. Απο τη στάση του ΣΕΒ, ο καθένας αντιλαμβανόταν ότι το αποτέλεσμα ήταν όχι μόνο προδιαγεγραμμένο αλλά και ότι θα ήταν αποτυχία. Παραμύθια της Χαλιμάς αλά ΣΕΒ...

Υπάρχει όμως ένας κρυμμένος θησαυρός πισω απο αυτή την ιστορία, τον οποίο οι πατριώτες αυτοί έκρυψαν πιο βαθειά. Η ιδέα ήταν καλή και την έκαψαν.

Ξέρετε πόσες φορές έχω δεί να παίζεται αυτό το έργο;

Στη φωτογραφία φαίνεται μια τεχνική ανάλυση για τη τιμή της μετοχής της Eurobank, της οποίας η οικονομική ευρωστία δεν φάνηκε στον παραπάνω διαγωνισμό.

Φτωχεια παντού παιδιά. Και ο διαγωνισμός απέτυχε και η μετοχή τραβάει τη κατηφόρα.

Στο διάγραμμα φαίνεται στο σημείο στο οποίο κανένας έπρεπε να πουλήσει μετοχές (κόκκινη κάθετη γραμμή). Επιπλέον φαίνεται η στασιμότητα της μετοχής και η ανικανότητα των υπευθύνων της τράπεζας να δημιουργήσουν εργαλεία – ουσιαστικά εργαλεία- πραγματικής αναζωογόνησης της αγοράς και υγιών δανειοδοτήσεων ανάπτυξης.

Ξερετε πόσα μπορύσαν να γίνουν με αρχη αυτό το διαγωνισμό; Πάρα πολλά. Στις τράπεζες έχουν ξεχάσει βασικές οικονομικές αρχές, μια απο τις οποίες ειναι ο πολλαπλασιασμός του κέρδους. Ο πολλαπλασιασμός της βλακείας και των παραγώγων της επικρατεί όπως σε όλα στην ελληνική κοινωνία.

Οσο στην Ευρώπη και την Ελλάδα οι τράπεζες ειναι κρατικοδίαιτες ΟΥΤΕ ΑΥΤΕΣ θα
Keywords
Τυχαία Θέματα