Μεγάλη νίκη του Εθνικού επί του Ολυμπιακού

Την έκπληξη της αγωνιστικής, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, έκανε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που νίκησε με 3-2 σετ τον Ολυμπιακό στο κατάμεστο κλειστό της Αλεξανδρούπολης.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε επίθεση και σερβίς αλλά οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη του Ολυμπιακού
και πήραν την....
πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο πρώτο σετ οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυναμικά και με τους Νοβόντνι και Χιμένες να πρωταγωνιστούν πήραν εύκολα το σετ 25-18...»

Η συνέχεια ήταν διαφορετική για τις δυο ομάδες, ο Εθνικός βελτιώθηκε στην επίθεση και έφτασε στην ισοφάριση 25-22.

Στο τρίτο σετ, τα λάθη του Ολυμπιακού στην υποδοχή και ο εξαιρετικός Γκονζάλεζ στην επίθεση έδωσαν προβάδισμα ασφαλείας 21-16 στον Εθνικό. Ο Ολυμπιακός μείωσε με μπλοκ του Φιλίποφ και άσσο του Νοβότνι 24-22 με τον Εθνικό να παίρνει το σετ 25-22 από χαμένο σερβίς του Τσέχου.

Το τέταρτο σετ ήταν συναρπαστικό με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν κοντά στο σκορ 16-15. Στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι πίεσαν από το σερβίς και έκλεισαν το σετ με ένα εντυπωσιακό σερί 10-1 μετατρέποντας το σκορ σε 25-17.


Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν καλύτερα στο τάι μπρέικ, προηγούμενοι με 5-3 και 6-4, αλλά με τα σερβίς του Φιλίποφ να δημιουργούν προβλήματα στην υποδοχή του Εθνικού, ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με 6-7, για να φτάσει στο 8-10 με κόντρα επίθεση του Πετρέα.

Ο Κόβατς μείωσε σε 9-10 και έστειλε τον Γκονζάλες στο σερβίς με τον Αργεντινό να ισοφαρίζει 10-10 με άσο, και να δυσκολεύει στην επόμενη φάση την ερυθρόλευκη υποδοχή, αναγκάζοντας τον Νοβότνι να καρφώσει άουτ, και με δύο νέους άσους να φέρει το σκορ στο 13-10, χάνοντας το επόμενο σερβίς (13-11). Ο Φιλίποφ μείωσε σε 13-12, ο Κόβατς έδωσε το πρώτο ματς μπολ στον Εθνικό (14-12) με τον Χιμένες να μειώνει σε 14-13 και τον Κολομβιανό να "σπάει" και το δεύτερο ματς μπολ των γηπεδούχων ισοφαρίζοντας σε 14-14.

Στο 14-14 οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτύρονται επειδή δεν τους δόθηκε άσος σε σερβίς του Νοβότνι, όμως ο διαιτητής Θεμελής πήρε πάνω τη φάση και έδωσε τη μπάλα στον Εθνικό. Το 16-14 έγινε από επίθεση του Γκονζάλεζ μετά από κακή υποδοχή του Πίντο.

Γιάννης Ανδρεάδης: «Είναι μια νίκη ψυχολογίας την οποία αφιερώνουμε στον κόσμο»


«Επαναλήφθηκε το περσινό σενάριο. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, κι αυτό το κάνει πιο σημαντικό γιατί κερδίσαμε μια μεγάλη ομάδα. Είναι μια νίκη ψυχολογίας την οποία αφιερώνουμε στον κόσμο και τον ευχαριστούμε για τη βοήθεια που μας προσφέρει. Το μοντέλο του Εθνικού που είναι μια ομάδα - πόλη, είναι αυτό που πρέπει να υπερισχύσει», είπε περιχαρής ο Γιάννης Ανδρεάδης και συμπλήρωσε: «Περίμενα την μέτρια εμφάνιση στο πρώτο σετ, αφού ήταν το πρώτο εντός έδρας ματς και υπήρχε πολύ άγχος στους νεαρούς μας παίκτες. Αυτή η νίκη δεν λέει τίποτα, αφού και πέρσι μετά τον Ολυμπιακό χάσαμε στην Καλαμαριά. Εμείς πρέπει να παίζουμε συνέχεια καλά για να δίνουμε και χαρά στον κόσμο μας».
Keywords
Τυχαία Θέματα