Μείωση αφορολογήτου ποσού με το Μεσοπρόθεσμο

Αγαπητοί συντάκτες του Ξυπνήστε ρε! Καλημέρα!

Θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή σε ένα φορολογικό θέμα που οι "μεγάλοι εγκέφαλοι της οικονομίας" φαίνεται να αποσιωπούν και το οποίο εάν εσείς βρίσκετε ενδιαφέρον (καθώς αφορά χιλιάδες οικογένειες), τότε παρακαλώ να το προβάλλετε κατάλληλα.

Πρόκειται για τη μείωση του αφορολογήτου από τις 12.000 στις 8.000 ευρώ.
Όλα τα "αστέρια της οικονομίας" γράφουν και....
λένε συνέχεια πως αυτό το μέτρο θα έχει στους φορολογούμενους μέγιστη επιβάρυνση 400 ευρώ ετησίως, καθώς η διαφορά των 4.000 ευρώ θα φορολογηθεί
με 10%. Δεν υπολογίζουν όμως τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, στις οποίες το αφορολόγητο σήμερα φθάνει τουλάχιστον τις 23.500 ευρώ και με τα νέα μέτρα θα πέσει επίσης κατά 4.000 ευρώ στις 19.500. Η διαφορά όμως αυτή των 4.000 σε αυτό το ύψος αποδοχών δεν φορολογείται με 10% αλλά με 24% και πάνω (φθάνοντας ακόμα και το 32%), οπότε η αντίστοιχη επιβάρυνση για μία οικογένεια με τρία τουλάχιστο παιδιά θα ξεκινά από τα 1.000 ευρώ το χρόνο. Εάν επομένως δεν υπάρξει πρόνοια να αυξηθεί το αφορολόγητο των παιδιών, τότε αυτοί που θα επιβαρυνθούν τα μέγιστα είναι και πάλι όσοι τόλμησαν να γεννήσουν μερικά Ελληνόπουλα παραπάνω. Ας προσέχαμε!!!

Αναγνώστης Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα