Μικροί άνθρωποι σε μεγάλες θέσεις !!!

"μα για να σωθεί η Ελλάδα στους καιρούς τους ύστατους βρείτε κάπου έναν καιάδα και γκρεμοτσακίστε τους"
(Γκάτσος)

Τη "χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος της χώρας" επισφράγισε η ύπαρξη του νέου υπερ-μνημονίου, το οποίο από προχθές δημιούργησε "μείζονα κυβερνητική κρίση", ενώ........
τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου, αντιμετωπίζουν από ισχυρούς κλυδωνισμούς έως απόλυτες διαλυτικές τάσεις.Η Ν.Δ. διατηρεί τους
υπουργούς της στην κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου, ενώ αναγνωρίζει ότι είναι θέμα του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε ανασχηματισμό στενότερο ή ευρύτερο.

Παρʼόλα αυτά επιμένει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη "άμεσων" εκλογών.Στο ΠΑΣΟΚ οι “Παπανδρεικοί” σκέφτονται να καταψηφίσουν το νέο “υπερμνημόνιο” και την δανειακή σύμβαση, ενώ το ΛΑΟΣ την “κάνει” με πλάγια βήματα, ένεκα των δημοσκοπικών αποτελεσμάτων. Παραιτήθηκε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, ο κ. Κουτσούκος υφυπουργός Εργασίας, και πάει λέγοντας, μέχρι την Κυριακή, κατά την οποίαν θα κληθούν άπαντες του πολιτικού συστήματος να βγάλουν τίς “μάσκες” και να αποφασίσουν, “τι είναι μείζον για την χώρα”, η καρριέρα τους ή το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ;

Εδώ και δύο χρόνια η Ν.Δ, μέσα απο μιά "έντονη αντιμνημονιακή ρητορική" προσπαθούσε να πείσει τούς Έλληνες πολίτες περί της ορθότητος των θέσεών της, με αιχμή “την άλλη οικονομική πρόταση” (Ζάππειο 1 και 2 !!!), τίς άμεσες εκλογές και γενικά την ανικανότητα διαπραγμάτευσης της τότε κυβέρνησης Παπανδρέου με τούς “πιστωτές” μας.Το αποτέλεσμα αυτής της “αντιμνημονιακής” ρητορικής, αυτής της πολιτικής απάτης είναι σήμερα, και εντός των τελευταίων δύο μηνών, ο κ. Σαμαράς να αποτελεί τόν σταθερό πυλώνα στήριξης της πιό “μνημονιακής” κυβέρνησης στόν τόπο, της κυβέρνησης του Λ. Παπαδήμου.
Βέβαια τα ερωτήματα που αναφύονται είναι πολλά και κρίσιμα, κυρίως όμως το πότε έλεγε αλήθεια, τότε, όταν ήταν “αντιμνημονιακός” ή σήμερα, ώς βασικός πυλώνας στήριξης του “υπερμνημονίου”, και τελικά τί ακριβώς πιστεύει και θέλει πραγματικά.

Καθώς βλέπει να απομακρύνεται σοβαρά και τελεσίδικα η προοπτική “πρωθυπουργίας” του, προστρέχει στούς “συμμάχους” και “ιδιοκτήτες” αυτής της χώρας, δηλώνοντας πολιτική υποτέλεια δια της απροσχημάτιστης στήριξης και συμπόρευσης σε κάτι το οποίο προ μηνών λοιδωρούσε και απαξίωνε παντιοτρόπως, ευελπιστώντας στην εύννοιά τους.Τά "διαγγέλματα" δεν σώζουν πλέον, η "κωλοτούμπα" έκανε και θόρυβο !!!

Ο κ. Γ.Α. Παπανδρέου, εκφραστής της υποτέλειας και του ενδοτισμού στην χώρα, κρατώντας μία στάση απόλυτης στήριξης μέχρι εχθές της κυβέρνησης Παπαδήμου, σήμερα "ξαφνικά", ανακαλύπτει την άστοχη, ανάλγητη και αντιλαική πολιτική την οποίαν αυτός πρώτος επέβαλλε στην χώρα. Τόν εγκαταλείπουν έως και οι μέχρι πρότινος “κηπουροί” του, αντιλαμβανόμενοι ότι η “κατάρρευση” της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι πλήρης και ακαριαία.

Ο κ. Καρατζαφέρης, μελετώντας το τί “πουλάει” στην αγορά της "πολιτικής κονίστρας", συμπεριφέρεται ώς το κόμμα “πασπαρτού”, πάει με όλα. !!!

Δημ
Keywords
Τυχαία Θέματα