Μήνυση υπέβαλε ο Στρος Καν κατά της Μπανόν

Αναβάλλεται για την 1η Αυγούστου η επόμενη ακροαματική διαδικασία ενώπιον των αμερικανικών δικαστικών αρχών του Ντομινίκ Στρος Καν, μετά από αίτημα, τόσο των συνηγόρων του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, όσο και των κατηγόρων.
Η δίκη είχε προγραμματιστεί για τις 18 Ιουλίου, αλλά και οι δύο πλευρές ζήτησαν την αναβολή της, προκειμένου να προχωρήσουν σε....
περεταίρω έρευνες.

Σε ανακοίνωση τους, όπως μεταδίδει και το
Ρόιτερ, οι δικηγόροι του Στρος Καν, εκφράζουν την ελπίδα τους να αποσυρθούν (έως τότε) οι κατηγορίες κατά του Στρος Καν, ενώ οι εισαγγελείς της υπόθεσης δήλωσαν πως οι έρευνες συνεχίζονται και καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη.

Εν τω μεταξύ Ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, ο οποίος κατηγορείται και από τη Γαλλίδα συγγραφέα Τριστάν Μπανόν για απόπειρα βιασμού, κατέθεσε σε βάρος της μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, ανακοίνωσε χθες ο δικηγόρος του, Ανρί Λεκλέρκ.

Η μήνυση κατατέθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας «μόλις πληροφορηθήκαμε ότι ξεκίνησε έρευνα» από τις εισαγγελικές αρχές για τις κατηγορίες της Μπανόν, είπε ο δικηγόρος.

Ο Στρος-Καν είχε προαναγγείλει, μέσω των συνηγόρων του, ότι θα στραφεί εναντίον της Μπανόν εφόσον εκείνη κατέθετε μήνυση εναντίον του. «Δήλωνε ανέκαθεν ότι τα γεγονότα τα οποία ανέφερε η κυρία Μπανόν από το 2007 ήταν φανταστικά», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι δικηγόροι του σε ανακοίνωσή τους.

Η Τριστάν Μπανόν, που υποστηρίζει ότι ο Στρος-Καν επιχείρησε να τη βιάσει το 2003, ενώ του έπαιρνε συνέντευξη, έδωσε ήδη κατάθεση στην αστυνομία.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα