Μητσοτάκης-Αλαφούζος μαζί, στηρίζουν Εφραίμ

Πως διαμορφώνονται τα στρατόπεδα και τι ξημερώνει

Διαστάσεις που υπερβαίνουν τα όρια της υπόθεσης ανταλλαγής ακινήτων της Μονής Βατοπεδίου με το Δημόσιο λαμβάνει πλέον το θέμα. Η σύλληψη του ηγούμενου Εφραίμ φαίνεται ότι άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και πλέον η σύγκρουση συμφερόντων ξεπερνά κατά πολύ την πολιτική και την εκκλησία. Μέχρι τώρα η υπόθεση περιοριζόταν στην αντιπαράθεση Δημοσίου-εκκλησίας την οποία είχε αποκαλύψει
ο Alpha, συμφερόντων του Δ. Κοντομηνά.
Τον τελευταίο καιρό όμως στην υπόθεση έχει εμπλακεί ενεργά και ο Αριστείδης Αλαφούζος, ιδιοκτήτης του Σκάι και της Καθημερινής, διοργανώνοντας μάλιστα εκστρατεία στήριξης του Εφραίμ και προσπαθώντας να αποχαρακτηρίσει την υπόθεση η οποία έχει καταχωρηθεί στη....
συλλογική μνήμη ως "σκάνδαλο Βατοπεδίου".
Το σκηνικό περιπλέκουν οι πολιτικές παρεμβάσεις τόσο Ελλήνων όσο και ξένων πολιτικών και θρησκευτικών παραγόντων, που φτάνουν στο όριο της αμφισβήτησης της θεσμικής λειτουργίας της δικαιοσύνης και κατηγορούν το Συμβούλιο Εφετών για πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες. Η υπόθεση μοιάζει πλέον με αρένα σύγκρουσης πολιτικών και μιντιακών συμφερόντων και κάνουν τον Εφραίμ να φαντάζει "νάνος" ανάμεσα στα μεγαθήρια που μάχονται στη ράχη του σκανδάλου.
Μεταξύ των αξιοσημείωτων καταστάσεων που διαμορφώνονται είναι η -τουλάχιστον περίεργη- σύμπλευση Κ. Μητσοτάκη με Α. Αλαφούζο, οι οποίοι είναι ορκισμένοι εχθροί.
Το έδαφος για αυτή την εξέλιξη είχε αρχίσει να προλειαίνεται με κινήσεις του Αλέξη Παπαχελά ο οποίος έριξε γέφυρες και προσκάλεσε σε εκπομπές του στον Σκάι τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Σε αυτή την ομάδα έχει προσχωρήσει και ο Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος υποστηρίζει παραδοσιακά την Εκκλησία και διατηρεί καλές σχέσεις με τους εκπροσώπους της.
Αμήχανη είναι η στάση του προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας ο οποίος βρίσκεται εν μέσω διασταυρούμενων πυρών και καλείται να τοποθετηθεί.
Στην αντίπερα όχθη τον Alpha φαίνεται να στηρίζουν -ατύπως- τα κόμματα της Αριστεράς και ένα σηματνικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που το χρησιμοποίησαν προεκλογικά.
Με τον Εφραίμ προφυλακισμένο η κόντρα αναμένεται να ενταθεί και τα στρατόπεδα να ξεκαθαρίσουν. Σύντομα θα υπάρξουν και νέα χτυπήματα ακόμα και κάτω από τη ζώνη.
Μέσα από αυτή την υπόθεση αναμένεται να επιλυθεί η υπόθεση της άδειας του Alter και της κατανομής της διαφημιστικής πίτας. Σύντομα θα εμπλακούν και άλλα πρόσωπα και επιχειρήσεις και η αυλαία θα θυμίζει αρχαία τραγωδία...

sofokleousin.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα