Μόνο 1.700 είναι οι υπεραιωνόβιοι Έλληνες

Μόνο 1700 είναι, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι υπεραιωνόβιοι Έλληνες, δηλαδή αυτοί που ξεπερνούν το 100ο έτος της ηλικίας τους. Οι μέχρι σήμερα μελέτες έχουν δείξει ότι οι υπεραιωνόβιοι είναι κυρίως γυναίκες και ζουν σε....
αγροτικές περιοχές. Άλλα διακριτικά χαρακτηριστικά τους είναι: Είναι αισιόδοξοι, αλλά και ρεαλιστές. Εξακολουθούν να ασκούνται. Έχουν έντονη πνευματική δραστηριότητα. Απολαμβάνουν τις μικρές χαρές της ζωής. Έχουν πολλά και ποικίλα ενδιαφέροντα. Έχουν κοινωνική δραστηριότητα. Έχουν καλή αίσθηση του χιούμορ. Έχουν θρησκευτική πίστη και πνευματικά ενδιαφέροντα.
Έχουν χαμηλή αρτηριακή πίεση. Η γεροντική ηλικία χαρακτηρίζεται από μικρή έως μεγάλη έκπτωση των σωματικών και πνευματικών δυνατοτήτων, απώλεια της ακοής και της οράσεως, καθώς και από αρθραλγίες, λόγω φθοράς του αρθρικού χόνδρου. Εξωτερικά, εύκολα αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά, είναι το άσπρισμα των μαλλιών, η φαλάκρα, οι ρυτίδες, η απώλεια των δοντιών, η ελάττωση της μυικής μάζας. Όλοι οι άνθρωποι δεν γερνάνε ομοιόμορφα. Άλλοι παρουσιάζουν πολύ έκδηλα τα σημεία του γήρατος και άλλοι ελάχιστα. Πολλοί υποστηρίζουν ότι τα «καλά γεράματα» χτίζονται καθόλη τη διάρκεια της ζωής. Σ΄αυτό συμβάλλουν, μεταξύ άλλων, η μακροχρόνια ήρεμη οικογενειακή ζωή, και ο προληπτικός ιατρικός και οδοντιατρικός έλεγχος. Αγαπούν τη ζωή.

http://www.katoci.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Αναζητήσεις
ελληνες υπεραιωνοβιοι, έλληνες υπεραιωνόβιοι
Τυχαία Θέματα