Να μπαίνει σήμα στα γενόσημα. Θέλετε; Οχι βέβαια...

Γράφει ο Αδαμάντινος

Ενδιαφέρουσα εκπομπή. Συμφωνουμε βασικά στο τεχνικό κομμάτι της παρουσιάσης. ΑΛΛΑ κανένας δεν εξήγησε, συμπεριλαμβανομένου και του δημοσιογράφου που ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΡΩΤΑΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

Αυτό που ειδα στην εκπομπή ήταν μια υποστήριξη των συνδικαλιστικών
κεκτημένων των συνήθων υπόπτων βασισμένη σε τεχνικά σωστά αντιλήψεις και....
άλλες γνωστές επικοινωνιακές τεχνικες.

Τα Γενόσημα είναι φάρμακα των οποίων έχει λήξει η πατέντα, πράγμα το οποίο επιτρέπει και σε άλλλες εταιρείες να τα αντιγράψουν. Η ανανέωση μιας πατέντας είναι “τεχνικά” εφικτή αλλά οι εταιρείες προτιμούν τη δημιουργία νέων φαρμάκων με άλλο όνομα ενώ συνήθως αν το παλαιό φάρμακο ήταν επιτυχημένο το πωλούν φτηνότερα και με το ίδιο όνομα. Πρέπει να σημειωθεί ότι σε μιά πατέντα δεν αναγράφονται πλήρως ολες οι λεπτομέρειες παρασκευής ενός φαρμάκου για ευνόητους λόγους. Σε κράτη στα οποία υπάρχει τάξη γίνεται σοβαρός έλεγχος της ποιότητας αντιγραφής των γενοσήμων που κυμαίνεται ως επαρκής, όταν είναι ανάμεσα σε κάποια όρια συμβατότητας. Υπάρχει γενικά διαφορά ποιότητας και απόδοσης απο γενόσημο σε γενόσημο ενώ αν υπάρξουν προβλήματα αντενεργειών αυτά δεν καλύπτονται απο τις αρχικές εταιρείες.

Οι Ελληνες πολίτες επι χρόνια παίρνουν γενόσημα π.χ. Depon. Τα γενόσημα στην Ελλάδα είναι πολλές φορές ακριβότερα απο τα πρωτότυπα. Αυτό δεν ισχύει σε χώρες στις οποίες υπάρχει τάξη. Θα έπρεπε να υπάρχει ειδικό σήμα στα γενόσημα φάρμακα για να ενημερώνεται ο καταναλωτής ενω ο ΕΟΦ και η Ελληνική Δικαιοσύνη παραμένουν ανεπαρκείς ως υπηρεσίες προσφοράς έργου στον πολίτη.

Η υπερτιμολόγηση των γενοσήμων απο τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, η υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων και η κακή οργάνωση των προσφερομένων υπηρεσιών στην υγεία ευνόησε τη διαπλοκή των φαρκοβιομηχανιών με το ιατρικόφαρμακευτικό επάγγελμα, τα παραιατρικά επαγγέλματα εις βάρος των ελλήνων φορολογουμένων. Αυτό σε συνδιασμό με την είσοδο των Ασφαλιστικών Ταμείων στο ΧΑΑ βούλιαξε το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα.

Το επάγγελμα ιατρων και φαρμακοποιών πρεπει να ανοίξει. Να αλλάξει η νοοτροπία και ο τρόπος ελέγχου αυτό ειναι απαραίτητο.

Ο λοβέρδος έπρεπε να χτυπήσει την υπερστυνταγογράφηση και την υπερκοστολόγηση. Ο τρόπος που το κανει δεν ειναι σωστός. ΜΕ τόσα λαμόγια όμως δεν έχει άλλα περιθώρια.

Σαφως οι ελληνικες φαρμακοβιομηχανίες πρεπει να υποστηριχτουν.Τα προιόντα τους δεν ειναι ανταγωνιστικά όμως. Δεν ειναι δυνατόν να πουλανε τα γενόσημα ακριβότερα απο τα πρωτότυπα.
Αυτο δεν θίχτηκε στην εκπομπη. Ο δημσοιογράφος χρησιμοποίησε το αντιμνημονιακό κλίμα υπερ των συμφερόντων του κυκλωματος, που συνεισέφερε στο εκτροχιασμό της υγείας και που ασθμένως με πρόφαση τα αντισυνταματικά μνημόνια προσπαθούν να υποστηρίξουν τα συνδικαλιστικά τους συμφέροντα.
Keywords
Αναζητήσεις
γενοσημα σημα
Τυχαία Θέματα