Να εύχεστε κ. Παπουτσή, να μην κατέβει στο Σύνταγμα η Κερατέα!!


Μόλις πριν από δύο μήνες ο Παπουτσής και η ηγεσία της αστυνομίας, αναζητούσαν αγωνιωδώς και την παραμικρή δικαιολογία για να.....
απεμπλακούν από την Κερατέα και να περισώσουν τα όποια ψήγματα επαγγελματικής και προσωπικής αξιοπρέπειας τους είχαν απομείνει.
Επί 128 μερόνυχτα τα καμάρια τους, ένας ολόκληρος στρατός σιδερόφρακτων πραιτοριανών,
τα ΜΑΤ, είχαν κυριολεκτικά ξεβρακωθεί από μια χούφτα υπερήφανους Αρβανίτες που αγωνίστηκαν για ότι πολυτιμότερο είχαν. Την αξιοπρέπεια τους, την ζωή τους, τα παιδιά τους, τον τόπο τους.
Μια άκρως συντηρητική κοινωνία μόλις δέκα χιλιάδων κατοίκων, δέχθηκε ξαφνικά την απρόκλητη και ωμή βία μιας υπεροπτικής εξουσίας που είχε μάθει όλα αυτά τα χρόνια να επιβάλει με τρόπο φασιστικό, τον όποιο άδικο νόμο εξυπηρετούσε αποκλειστικά και μόνο τα δικά της οικονομικά συμφέροντα διαπλεκόμενων πολιτικών και επιχειρηματιών.
Ήρθαν αρχές Δεκέμβρη εκατοντάδες κρανοφόροι με αύρες μέσα στη νύχτα σαν τους κλέφτες πιστεύοντας ότι θα είχαν καθαρίσει το τοπίο για να στήσουν τη χωματερή μέσα σε δύο το πολύ τρεις ημέρες, όπως άλλωστε το είχαν σχεδιάσει. Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς δεν είχαν υπολογίσει κάτι απλό. Την ψυχή και το πείσμα του απλού Έλληνα πολίτη. Ήρθαν με τρόπο βάρβαρο σαν γερμανοί κατακτητές και ήταν επόμενο να αντιμετωπίσουν σθεναρή παλλαϊκή αντίσταση με δολιοφθορές και σκληρό αντάρτικο όπως στην κατοχή.
Η υπεροψία του εισβολέα πολύ γρήγορα έγινε αμηχανία και μετά τρόμος και πανικός. Οι αλαζόνες με τις κλάρες στη στολή και τις αστραφτερές λιμουζίνες έψαχναν πλέον να βρουν τρόπο άμεσης απεμπλοκής γιατί στην Κερατέα, το Βατερλό θα ήταν με μαθηματική ακρίβεια καταλυτικό, όχι μόνο για την στραπατσαρισμένη εικόνα της έτσι κι αλλιώς διαλυμένης αστυνομίας, αλλά και για το ίδιο το σάπιο πολιτικό σύστημα.
Η ανικανότητα της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. αποτυπώθηκε αρχικά σε αστείες απόρρητες εκθέσεις για δήθεν αναρχικούς και μπαχαλάκηδες από τα Εξάρχεια, που έκαναν το …αγροτικό τους στους αμπελώνες της Κερατέας. Όταν πλέον δεν μπορούσαν άλλο να πουλήσουν αυτό το παραμύθι, έκαναν λόγο για κομάντος, βατράχια και καταδρομείς και …φαντάσματα, που είχαν την απίστευτη ικανότητα να διεισδύουν σαν ξωτικά μέσα από τις γραμμές του εχθρού και να σκορπίζουν τον τρόμο και τον πύρινο όλεθρο. Η βλακεία πλέον δεν είχε ούτε όριο, ούτε άντεχε στην οποιαδήποτε σοβαρή προσέγγιση.
Ό πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος και δυστυχώς αυτός καθοδηγούσε πλέον τους επικεφαλείς της ΕΛ.ΑΣ. που αγωνιούσαν για να μην χάσουν την καρέκλα. Όλεθρος στο πεδίο των μαχών και ταυτόχρονα ανοιχτός πόλεμος από τα παλικάρια των ΜΑΤ που ζητούσαν με τρόμο την άμεση αποχώρηση τους από το κρεματόριο της Κερατέας. Είναι άλλο να πουλάς τσαμπουκά στα Εξάρχεια και στο Σύνταγμα αντιμέτωπος με αμούστακους φοιτητές και άλλο να σε ξεβρακώνουν, να σου καίνε την κλούβα και να σε στέλνουν πίσω με …ταξί μερικές δεκάδες νταβραντισμένοι οικοδόμοι, γεωργοί και κτηνοτρόφοι. Είναι άλλο να καταδιώκεις με καρκινογόνα χημικά γυναικόπαιδα στην Πανεπιστημίου κ
Keywords
Τυχαία Θέματα