«Ναι» από Ισπανία και Λουξεμβούργο για βοήθεια προς την Ελλάδα

Υπέρ του δεύτερου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας ψήφισαν Ισπανία και Λουξεμβούργο, εγκρίνοντας την πρόταση για τη διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Διάσωσης (EFSF).

Συγκεκριμένα, με 54 ψήφους υπέρ, και πέντε κατά, το κοινοβούλιο του Λουξεμβούργου ενέκρινε τη συμμετοχή του στο.....
δεύτερο πακέτο διάσωσης, και ψήφισε για επέκταση των εγγυήσεων της χώρας στο EFSF
από το 1,15 δισ. ευρώ στα 2 δισ. ευρώ.

"Δεν είναι ένα νομοσχέδιο που μπορούμε να υιοθετήσουμε ελαφρά τη καρδία, αλλά είναι απαραίτητο", δήλωσε ο Λίκ Φρίντεν, υπουργός Οικονομικών στους βουλευτές, καλώντας τους να αποδείξουν αλληλεγγύη προς τις υπερχρεωμένες χώρες, και κυρίως την Ελλάδα. "Δεν θα πρέπει να αρνηθούμε την βοήθεια, αλλά τα κράτη πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για τη μείωση του χρέους τους", πρόσθεσε ο υπουργός.

Λίγο νωρίτερα, με συντριπτική πλειοψηφία 331 ψήφων υπέρ, και 4 κατά, και το Ισπανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη συμμετοχή του στο δεύτερο πακέτο.

Το σχέδιο για το EFSF είχαν εγκρίνει το προηγούμενο διάστημα Γαλλία και Βέλγιο.

Στις 21 Ιουλίου, οι ηγέτες της ζώνης του ευρώ αποφάσισαν να επεκτείνουν τις δυνατότητες του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), το Ταμείο Αλληλεγγύης της ζώνης του ευρώ, με 440 δισ. ευρώ.

Το ισπανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα, με συντριπτική πλειοψηφία, το δεύτερο σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας.

Το δεύτερο πακέτο βοήθειας της ΕΕ για την Ελλάδα εγκρίθηκε από το ισπανικό Κοινοβούλιο με 331 ψήφους υπέρ και μόνον 4 κατά.

Το σχέδιο αυτό βοήθειας ''ανακουφίζει'' το οικονομικό βάρος όχι μόνον την Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, δήλωσε ο Αλβάρο Ναδάλ του αντιπολιτευόμενου Συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (PP).

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα