Ναζιστική η προέλευση της Αφής της φλόγας και της Λαμπαδηδρομίας...μήπως να την καταργήσουμε και αυτήν;;;

Ένα ωραίο άρθρο που κάλλιστα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως απάντηση στις ύβρεις κατά της Χρυσής Αυγής περί ναζιστικών συμβολών κ.τ.λ.
Ναζιστική η επινόηση της Αφής της Φλόγας και της Λαμπαδηδρομίας .
Στην Αρχαία Ελλάδα η Ιερή Φλόγα έκαιγε καθ'ολη την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων
και θύμιζε την Αρπαγή της Φωτιάς του Δία από τον Προμηθέα για χάρη των Ανθρώπων.
Στους συγχρόνους Ολυμπιακούς αγώνες την Τελετή της Αφής και την ....
λαμπαδηδρομία την οφείλουμε στην Γερμανία του Χίτλερ
Παρόλα αυτά ο θεσμός αυτός κρατάει ακόμα και μάλιστα είναι μια κορυφαία στιγμή για όλο τον κόσμο και φυσικά για την προβολή της Ελλάδος.
Να λοιπόν και κάτι που θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στον Χίτλερ.

Ακολουθεί το Άρθρο:

Αν και φαίνεται ότι είναι μέρος της αρχαίας Ελληνικής παράδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων, η τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας είχε σχεδιαστεί αρχικά από τον Χίτλερ σαν ένα επιπρόσθετο μέσο προπαγάνδας του καθεστώτος του. Το 1936, κατά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Βερολίνου ήταν και η πρώτη φορά που έγινε η τελετή αφής της φλόγας, και όπως φαίνεται στη φωτογραφία στρατιώτες χαιρετούν με το χαρακτηριστικό ναζιστικό χαιρετισμό την άφιξη της φλόγας.
Ο Αδόλφος Χίλτερ δεν είχε την επιθυμία να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θεωρούσε ότι ήταν μία επινόηση των Εβραίων και των Μασόνων όπως έλεγε, «μία γιορτή του
διεθνισμού και της πολυ-πολιτισμικότητας, πράγματα που ο ίδιος απεχθανόταν. Παρόλο αυτά, όμως, λάτρευε την προπαγάνδα και την υπερβολή της Γερμανικής δύναμης και κύρους που προβαλλόταν μέσα από τις διάφορες τελετές-παρελάσεις-θεάματα του καθεστώτος, έτσι ώστε μέχρι το 1934 ο υπουργός προπαγάνδας Joseph Goebbels τον είχε πείσει για την Ολυμπιακή αξία σαν κομμάτι του έργου των Ναζί.
«Ο Γερμανικός αθλητισμός έχει μόνο ένα στόχο: να ενδυναμώσει το χαρακτήρα του Γερμανικού λαού, δίνοντάς του μαχητικό πνεύμα και σταθερή συντροφικότητα απαραίτητα στον αγώνα για την ύπαρξή του,» είχε πει ο Goebbels τον Απρίλιο του 1933.΄

Σύμφωνα με το έργο «Οι Αγώνες των Ναζί» («The Nazi Games») των Arnd Krüger and William J. Murray, οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 1936 πραγματοποιήθηκαν με σκοπό να ενισχύσουν περαιτέρω τα εθνικιστικά μηνύματα του Χίτλερ, ένα δηλαδή εργαλείο της ήρεμης δύναμης των Ναζί. Λίγα παραδείγματα από τους παράξενους και άκρως πολιτικούς αγώνες του 1936 εξηγούν το σκοπό της προπαγάνδας του Χίτλερ και το καλύτερο από αυτά είναι η τελετή και η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία.
Αν και οι προπαγανδιστές παρουσίασαν την τελετή αφής σαν μία αρχαία παράδοση που οι ρίζες της βρίσκονται πίσω στον παρελθόν, στην πραγματικότητα πρόκειται για μία επινόηση των Ναζί, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της αγάπης του Τρίτου Ράιχ για εντυπωσιακές τελετές και ιστορικές αναφορές σε παλιές αυτοκρατορίες. Και πρόκειται για μία παράδοση που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα με την τελετή αφής στην Ολυμπία όπου μία σειρά από λαμπαδηδρόμους θα μεταφέρουν τη φλόγα στην πόλη όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες, και
Keywords
Τυχαία Θέματα