Ν.Δ.: Αιχμές για εμπλοκή Παπανδρέου - Βενιζέλου στις παραιτήσεις των δικαστών

Ευθείες βολές κατά του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την παραίτηση των δυο Οικονομικών Εισαγγελέων.

«Τη στιγμή που είχαμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από τον θεσμό με αυτούς τους δύο εισαγγελείς με τη ....
μεγαλύτερη πείρα, ο κ. Βενιζέλος
μεθοδεύει την αντικατάσταση τους, γιατί ενόχλησε η δραστηριότητα τους και δεν ήταν αρεστοί στους υψηλά ιστάμενους,» υποστήριξε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό real fm.

Στην ΝΔ συνδέουν ευθέως την παραίτηση των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη με τις υποθέσεις που ήλεγχαν όπως τις καταγγελίες για τα πλασματικά στοιχεία που φούσκωσαν το έλλειμμα το 2009, την εμπλοκή της οικογένειας Παπανδρέου με τα CDS και την υπόθεση Λαυριεντιάδη όπου ελέγχονται οι κινήσεις του Ε. Βενιζέλου και άλλες καυτές υποθέσεις.

Ερωτηθείς για το αν οι λόγοι παραίτησης φτάνουν μέχρι τον Γ. Παπανδρέου, ο κ. Τζαβάρας απάντησε πως «είναι δεδομένο ότι στη δικαιοδοσία της έρευνας των δύο εισαγγελέων υπήρχαν πολύ σοβαρές υποθέσεις που έχουν να κάνουν με πράξεις και παραλήψεις της κυβέρνησης Παπανδρέου, όπως η υπόθεση με τα «μαϊμουδιάσματα» στην ΕΛΣΤΑΤ,» ενώ εκτίμησε πως «από αυτή την έρευνα θα προέκυπτε εάν ήταν μονόδρομος το μνημόνιο ή κάποιοι το επέλεξαν συνειδητά για να εξυπηρετήσουν κάποια συμφέροντα.»

Μάλιστα ο κ. Τζαβάρας επικαλέστηκε τις συγκεκριμένες πληροφορίες για την εμπλοκή της οικογένειας Παπανδρέπου στην υπόθεση με τις αγοροπωλησίες ασφαλίστρων κινδύνου επί μιας ελληνικής χρεοκοπίας που ανέδειξε ο Πάνος Καμένος και σχολίασε «έχω το δικαίωμα να είμαι καχύποπτος με αυτά που συμβαίνουν.»

Σε άλλη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοσταθμό Flash, ο κ. Τζαβάρας κάλεσε τους παραιτηθέντες δικαστές «να πουν όχι μόνο τα ονόματα εκείνων που τους άσκησαν πιέσεις, αλλά και για ποιες υποθέσεις τους ασκήθηκαν αυτές οι πιέσεις.»
briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα