ΝΕΑ ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Οι Έλληνες ψήφισαν με το σκεπτικό της τιμωρίας των υπαίτιων κομμάτων που κυβέρνησαν την χώρα, που έχουν και την ευθύνη για την κατάσταση της οικονομίας και της χώρας γενικότερα. Δεν ψήφισαν με κριτήριο το μέλλον τους!
Η αλήθεια είναι ότι το κατεστημένο πολιτικό σύστημα, δεν παρέχει στον Έλληνα πολίτη την δυνατότητα να.....
επιλέξει ένα κόμμα που να τον εκφράζει απόλυτα, ιδιαίτερα σήμερα, που η αίσθηση της καταστροφής και του αδιεξόδου είναι καλά εγκατεστημένη μέσα στην καρδία του. Αυτό, σε συνδυασμό με την πολιτική
του ανωριμότητα, δηλαδή τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την πολιτική του ευθύνη για τα κοινά (τρόπος που κρίνει και που ψηφίζει), τον οδήγησε στην μονόδρομη επιλογή, της ψήφου σε κόμματα γνωστής κατεύθυνσης ή σε νεοσύστατα κόμματα, αλλά επανδρωμένα από γνώριμους πολιτικούς ταγούς!
Η ρήση « μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» εδώ ταιριάζει απόλυτα. Από την απόρριψη των δυνάμεων του δικομματισμού, εξωθήθηκε στην επιλογή των δεδηλωμένων ανθελληνικών κομμάτων, επίσης οργάνων της Νέας Τάξης, την άλλη πλευρά του ιδίου νομίσματος! Η ανάδειξη του δευτέρου κόμματος, ως κόμμα-ρυθμιστής, σίγουρα δεν αποτελούσε την προσδοκία, ούτε και αυτών που το ψήφισαν. Οι ψήφοι που εισέπραξε και το κατέταξαν δεύτερο, ήταν κυρίως ψήφοι απόγνωσης και διαμαρτυρίας εναντίων των μεγάλων κομμάτων και πολύ λιγότερο ψήφοι εμπιστοσύνης στην πολιτική του.

Προσέξτε ότι όσοι πολιτικοί ενεπλάκησαν στις παρελθούσες κυβερνήσεις, «τιμωρήθηκαν» όπου και αν πήγαν (Μπακογιάννη, Καρατζαφέρης, Κατσέλη, Μάνος, κτλ.). Εξαίρεση αποτέλεσε ο Καμμένος, ο οποίος αν και συμμέτοχος σε παρελθούσες κυβερνήσεις, κινήθηκε έξυπνα και με στρατηγική που δείχνει πολιτική δεινότητα, αφού έπεισε μεγάλο μέρος του λαού, επενδύοντας στην θυμική απαίτησή του, για την άμεση τιμωρία των ιθυνόντων και την σκληρή και θαρρετή χάραξη «κόκκινων» γραμμών, στην ενδοτικότητα της Ελλάδος στις ξένες πιέσεις. Αν λοιπόν και συμπεριέλαβε ετερόκλητους πολιτικούς (πολυσυλλεκτικότητα), με παρελθόν όχι και τόσο «φιλοπάτριο» και «ηθικό», το πείραμα «πούλα πατριωτισμό, μαγκιά και ενωτικότητα» λειτούργησε και έπεισε την δεδομένη συγκυρία! Απλά δηλαδή, διέγνωσε τις απαιτήσεις του λαού και τους τις πούλησε. Μένει τώρα να αποδείξει ότι τα εξαγγελλόμενα, θα τα εφαρμόσει και στην πράξη.
Τα κόμματα της Αριστεράς, εισέπραξαν τις διαρροές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τους αριστεροκλίνοντες ή/και αντιμνημονιακούς της ΝΔ. Εκτός του ΚΚΕ, το οποίο και δεν επεδίωκε αύξηση των ποσοστών του!!
Μια μεγάλη αλλά αναμενόμενη εξέλιξη, ήταν η γιγάντωση του ακροδεξιού κόμματος και η είσοδός του στην Βουλή. Αναμενόμενη ήταν, αφού η ισχυροποίησή του οφείλεται στην σαφή του θέση εναντίον των λαθρομεταναστών και της εγκληματικότητας που από αυτούς απορρέει.
Πρόκειται για γροθιά στο σχέδιο που μέχρι τώρα εξυφαινόταν από τις συστημικές κυβερνήσεις, σε ότι αφορά το θέμα αυτό. Τα αριστερά κόμματα υποστήριζαν και πίεζαν τους κυβερνόντες στην ανοχή της αθρόας ει
Keywords
Τυχαία Θέματα