Νέα διάλυση στις τραπεζικές μετοχές στο ΧΑ

Ξεπούλημα δίχως αύριο για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές πραγματοποιήθηκε στην σημερινή συνεδρίαση στην Αθήνα, σε μια ημέρα που έκλειναν διεθνώς μια σειρά παραγώγων.

Παγκοσμίως, άλλωστε οι διαχειριστές αρχίζουν να κλείνουν τους λογαριασμούς τους και αρχίζουν να σκέπτονται τα χριστουγεννιάτικα πάρτι. Ορισμένοι απέδωσαν την πτώση στην απειλή υποβάθμισης της Γαλλικής οικονομίας ωστόσο η Αθήνα έχει αποκοπεί από τις αγορές εδώ και.....
πολύ καιρό.

Οι
ελληνικές τράπεζες λοιπόν οι οποίες άλλοτε οδηγούσαν το ελληνικό χρηματιστήριο, τώρα είναι αυτές που το έφεραν στην απόλυτη απαξίωση- σε επίπεδα τιμών 19 χρόνια πριν. Οι ελληνικές τράπεζες πληρώνουν ακριβά την αβεβαιότητα του PSI, όσο αυτό δεν ξεκαθαρίζει.

Το απόγευμα, όμως, τα κύρια ξένα χρηματιστήρια στην Ευρώπη ήταν ανοδικά και μόνο η Γαλλία σημείωνε πτώση.

Στην οδό Αθηνών, το ξεπούλημα ξεκίνησε μετά το μεσημέρι αιφνιδιάζοντας τους συμμετέχοντες. Τελικώς, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 655,91 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,64%, ενώ σε εβδομαδιαίο επίπεδο η αγορά έχασε 2,94%.

Στα 1,59 ευρώ η μετοχή της Εθνικής καταγράφοντας άνοδο 1,27%.
Κατάρρευση 21% για την μετοχή της Τράπεζα Πειραιώς, 10% για την Alpha Βank, 9,28% για την Eurobank, 5,96% για την Τράπεζα Κύπρου, και 7,475 για την MIG.

Ρευστοποιήσεις στον Μυτιληναίο με πτώση άνω του 4% και άνω του 5% στον ΟΤΕ. Στήριγμα στον γενικό δείκτη προσέφεραν τα Eλληνικά Πετρέλαια με άνοδο 2,61% και Cocα- Cola- και Jumbo με κέρδη άνω του 1%. Κέρδη 0,60% για τον ΟΠΑΠ.

Στα 49 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές.

http://www.protothema.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα