Νέα πτώση για το πετρέλαιο… μέσω Λιβύης

Οι εξελίξεις στη Λιβύη «ρίχνουν» τις τιμές του πετρελαίου το πρωί της Δευτέρας, με το αργό να υποχωρεί προς τα 80 δολάρια το βαρέλι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Νέας Υόρκης και το Brent να καταγράφει πτώση άνω του 3% στο....
Λονδίνο.

Οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών της Λιβύης βρίσκονται πλέον στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ σφοδρές συγκρούσεις έχουν
ξεσπάσει γύρω από το συγκρότημα του Μουαμάρ Καντάφι. Η είδηση αυτή καθησυχάζει τις αγορές καθώς οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να υποχωρήσουν περαιτέρω στην περίπτωση οριστικής αποχώρησης του Καντάφι και αλλαγής καθεστώτος στην αφρικανική χώρα.

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η τιμή του αργού τύπου light sweet, παραδόσεως Σεπτεμβρίου, υποχωρεί στα 81,32 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή spot για το αργό τύπου Brent στο χρηματιστήριο του Λονδίνου υποχωρεί σε ποσοστό 3,50% στα 105,395 δολάρια το βαρέλι.

«Αν το καθεστώς του Καντάφι πέσει, η τιμή του Brent θα δεχτεί ισχυρές πτωτικές πιέσεις καθώς θα λυθούν τα προβλήματα που προκάλεσε ο πόλεμος στην παροχή πετρελαίου από τη Λιβύη», σημειώνει ο Victor Shum, αναλυτής της Purvin & Gertz.

Τονίζει δε, ότι η προοπτική ανάκτησης της παροχής πετρελαίου από τη Λιβύη στην Ευρώπη, που είναι ο πρωταρχικός καταναλωτής του λιβυκού πετρελαίου, θα είναι πολύ ωφέλιμη για τις ευρωπαϊκές αγορές, προσθέτοντας πως οι τιμές του Brent οδεύουν προς τα 100 δολάρια το βαρέλι.

www.capital.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα