Νίκη-προβάδισμα

Σε ΟΑΚΑ και Πάλασπορτ Μενς Σάνα μεταφέρεται το ελληνικό ενδιαφέρον, όπως και η σειρά των αγώνων της προημιτελικής φάσης της Ευρωλίγκας για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αντίστοιχα.
Οι «πράσινοι» μετά το «μπρέικ» στη Βαρκελώνη και την ισοφάριση της σειράς σε 1-1 με την Μπαρτσελόνα, στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα, καλούνται σήμερα με ανεβασμένη την ψυχολογία να σηκώσουν κεφάλι στη σειρά και γιατί όχι την Πέμπτη να κάνουν το 3-1 και...
να πάρουν
πανηγυρικά την πρόκριση στο φετινό φάιναλ φορ, το οποίο θα διεξαχθεί στην έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Με μία νίκη του Παναθηναϊκού στις δύο αναμετρήσεις επί αθηναϊκού εδάφους η σειρά μεταφέρεται και πάλι στην Βαρκελώνη, όπου στον πέμπτο και τελευταίο αγώνα θα κριθεί η ομάδα που θα προκριθεί στην τελική φάση. Πάντως, σε περίπτωση που η Μπαρτσελόνα απαντήσει στον Παναθηναϊκό με δύο νίκες στο ΟΑΚΑ, τότε προκρίνεται στο φάιναλ φορ. Οπως και να έχει η σειρά αναμένεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον, όπως συνέβη και στους πρώτους δύο αγώνα στην Ισπανία, καθώς η Μπαρτσελόνα έχει νωπά στη μνήμη της τα «διπλά» που είχε πανηγυρίσει στο ΟΑΚΑ τις σεζόν 2009, 2010.

Ο «διπρόσωπος» Ολυμπιακός στους πρώτους δύο αγώνες με τη Σιένα, όπου στην πρεμιέρα συνέτριψε την ιταλική ομάδα και «κατέρριπτε» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στην ιστορία των πλέι οφ της Ευρωλίγκας και όχι μόνο, εμφανίστηκε αποσυντονισμένος στη δεύτερη αναμέτρηση και έδωσε δικαίωμα στην ελπίδα στο σύνολο του Σιμόνε Πιανιτζιάνι. Οι «ερυθρόλευκοι» που έχασαν την ευκαιρία να κάνουν το 2-0 επί ελληνικού εδάφους, καθώς ο Ζήσης και η... παρέα του ισοφάρισαν στον δεύτερο αγώνα τη σειρά σε 1-1, καλούνται πλέον στην Τοσκάνη να κάνουν το «2 στα 2» και να μη χρειαστεί να οδηγηθεί η σειρά σε πέμπτο αγώνα, όπου και πάλι θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας, καθώς θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ.

Σε περίπτωση, πάντως, που το σύνολο του Ντούσαν Ιβκοβιτς επιβεβαιώσει και στην Ιταλία τον τίτλο του φαβορί που του έχει δοθεί, τότε θα προκριθεί για τρίτη διαδοχική χρονιά στο φάιναλ φορ. Σε αυτήν του την προσπάθεια ο προπονητής του Ολυμπιακού αναμένεται να έχει στη διάθεση του τόσο τον Μίλος Τεόντοσιτς, όσο και τον Μάρκο Κέσελ, με τους δύο Σέρβους να ακολουθούν την αποστολή, αλλά να μην είναι σίγουρη η συμμετοχή τους. Ο «ερυθρόλευκος» γκαρντ συνεχίζει να αισθάνεται ενοχλήσεις στη μέση και εχθές ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο συμπατριώτης του έχει επιστρέψει, καθώς έχει ξεπεράσει το διάστρεμμα.

ΑΠΕΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα