Νταβούτογλου: Τα σύνορα είναι τεχνητά, ας τα ξαναχαράξουμε

Χάρτης 1

Και ενώ στην Ελλάδα παρατηρείται η συνήθης πολιτική δραστηριότητα, δηλαδή η προχωρημένη πια αποσύνθεση της «γενιάς του πολυτεχνείου», οι γείτονες παράγουν πολιτική.

Πολιτική μακρόπνοη, εθνική, με όραμα την ανάδειξη της χώρας σε τοπική υπερδύναμη, ρυθμιστή στην ευρύτερη περιοχή.
Στην Ελλάδα το «πολιτικό σύστημα», ένας....
συρφετός από πολιτικούς – βρυκόλακες της «μεταπολίτευσης», εξωνημένους αστοιχείωτους δημαγωγούς που
καμώνονται τους δημοσιογράφους, κλεπτοκράτες επιχειρηματίες, «πανεπιστημιακούς» που προέκυψαν από την διάλυση του Πανεπιστημίου με τον νόμο 1268 και έκτοτε τρέφονται με παχυλά ευρωπαϊκά κονδύλια συνεχίζει απτόητο την κατεδάφιση.


Όλοι αυτοί σκηνοθετούν διαλόγους κωφών με έναν θεσμικά αφοπλισμένο πρόεδρο της δημοκρατίας , παράγουν «πολιτική επικαιρότητα» με τις δηλώσεις ενός εξυπνάκια και ασχολούνται με την πολιτική επιβίωση μιας φιλόδοξης κυρίας που την απομόνωσε η δεξιά, το κέντρο, η ίδια η κοινωνία και στην ουσία παλεύουν να διασώσουν τα προνόμια και τις προσόδους που τους εξασφάλισε η «αντίσταση» και η αλλαγή / απαλλαγή ανάλογα … με την ομάδα !
Στην Τουρκία, πολιτικοί, στρατιωτικοί, πανεπιστημιακοί και «παραγωγικές τάξεις» παράγουν:

Παράγουν όραμα και σχέδιο, έκαστος στον τομέα του, με διαφοροποιήσεις ως πρός την υλοποίηση και τα μέσα, όλοι όμως είναι στρατευμένοι στην “μεγάλη Τουρκία”.
Έτσι, ο «μαέστρος» Νταβούτογλου ορίζει τον σκοπό, «δίνει γραμμή» και οι άλλοι παίζουν.

Η γραμμή είναι απλή :
Σε δηλώσεις του (New York times, Can Turkey unify Arabs ?)) ο κ.καθηγητής είπε ότι «ήλθε η ώρα του εξορθολογισμού της Ιστορίας στην περιοχή», με πρώτο βήμα την κατάργηση της βίζας σε μια σειρά χωρών της Μέσης Ανατολής, την προβολή μιας Μεσανατολικής Ζώνης Εμπορίου, ενώ «οι Τούρκοι businessmen εξαπλώνονται κατά μήκος των παλαιών οδών του εμπορίου» και η Τουρκία εξάγει την κουλτούρα της σε πληθυσμούς που διψούν για ανάπτυξη…

Είπε όμως και κάτι άλλο ο κ. καθηγητής : «Κανένα από τα σύνορα της Τουρκίας δεν είναι φυσιολογικό. Βεβαίως πρέπει να σεβασθούμε τα έθνη- κράτη, ΑΛΛΑ ταυτοχρόνως να αντιληφθούμε ότι υπάρχουν φυσικές συνέχειες. Έτσι ήταν για αιώνες» !

Υπάρχει περιεκτικότερος ορισμός του ιστορικού ρεβιζιονισμού; Θέλετε κι’αλλο ; «ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» αποκαλεί ο Νταβούτογλου το «όραμα του» για την περιοχή.

«Για πάνω από 100 χρόνια, έχουμε χωρισθεί με επιφανειακά πολιτιστικά και θρησκευτικά σύνορα και τώρα με την άρση της βίζας για τον Λίβανο, την Ιορδανία και την Συρία αίρουμε και τα εθνικά σύνορα» συμπληρώνει ο εκ των συμβούλων του Ερντογάν πανεπιστημιακός Yusuf Yerkel …

Άντε και στα δικά μας εθνικά σύνορα, αφού τα σκουπιδοκάναλα «ήραν» τα πολιτιστικά σύνορα με τούρκικα σήριαλ και τσιφτετέλια, ενώ τα θρησκευτικά τα φροντίζει ο κ. Καμίνης, η κα. Νταλάρα και λοιποί …συγκρητιστές ! Η πολιτιστική «ενοποίηση» δεν γνωρίζει σύνορα :

Σε πρό
Keywords
Τυχαία Θέματα