Ντοκουμέντο : Το Εγκληματικό Πρόσωπο του Εθνικοσοσιαλιστικού Ναζισμού.

Οι σφαγές και οι παροπλισμοί χωριών της χώρας μαζί με τους κατοίκους τους από τα ναζιστικά εθνικοσοσιαλιστικά ναζιστικά στρατεύματα δεν έχει τελειωμό.
Από τις πρώτες μέρες της παρουσία τους στην
πατρίδα, έδωσαν αυστηρές διαταγές για την εντός 24 ωρών να συγκεντρωθούν όλα τα όπλα συμπεριλαμβανομένων και των κυνηγητικών, φυσίγγια, χειροβομβίδες, εκρηκτικές ύλες και.....
κάθε είδος πολεμικού υλικού.
Για τους παραβάτες ήταν αυτονόητο πως ισχύει η ποινή του θανάτου. Τον Αύγουστο του 1941, σε εκτεταμένες έρευνες στα χωριά της Φλώρινας, κατασχέθηκαν σημαντικές ποσότητες οπλισμού, επιβλήθηκαν
συλλογικά πρόστιμα και εκτελέστηκαν 3 άνδρες. Επίσης ορίστηκαν από τον τοπικό στρατιωτικό διοικητή μέτρα ανάμεσα στα οποία ξεχώριζαν οι εξής επισημάνσεις: «εάν τραυματισθεί ή φονευθεί Γερμανός Αξιωματικός, Υπαξιωματικός ή στρατιώτης, αμέσως αντί ενός θα τουφεκισθώσι 50 πολίτες άνευ δικαστικής διαδικασίας» ενώ « εν περιπτώσει ενεργού αντιστάσεως ή εμπάργκο θα αποτεφρωθεί το χωριό και θα τουφεκίζονται οι κάτοικοι».
Σφαγές στη Μακεδονία
Στις 17 Οκτωβρίου τα ξημερώματα, τα Κερδύλλια Σερρών δέχτηκαν ξανά την επίσκεψη των Γερμανών οι οποίοι συνέλαβαν όλους τους άνδρες ηλικίας από 16 έως 60 ετών. Στις 09.00 το πρωί, με το σύνθημα μαι8ς φωτοβολίδας και υπό τις διαταγές των λοχαγών Βέντλερ και Σράιντερ όλοι οι άνδρες εκτελέστηκαν με πολυβόλα. Εξαιρέθηκαν μόνο 17 άτομα στο Άνω Κερδύλλιο και 10 στο Κάτω Κερδύλλιο απλώς και μόνο για να θάψουν τα πτώματα.
Ο απολογισμός εκείνης της ημέρας ήταν 214 νεκροί και 189 κτίρια κατεστραμμένα.
Εκτός από το Άνω και Κάτω Κερδύλλιο Σερρών, την οργή των κατοίκων πλήρωσαν στις 21 και 22 Οκτώβριου τα χωριά Κλειστό, Κυδωνιά και Αμπελόφυτο Κιλκίς όπου θα εκτελεστούν όλοι οι άνδρες ηλικίας 16 – 60 ετών. Η εκτέλεση έγινε με τρόπο που δικαιολογεί πλήρως τον όρο «Ολοκαύτωμα».
Ο κύκλος του αίματος θα κλείσει προσωρινά στην Μακεδονία στο Μεσόβουνο της επαρχίας Εορδαίας, 25 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πτολεμαΐδας που αποτελούσε την κεντρική εστία αντίστασης στα ναζιστικά χιτλερικά στρατεύματα.
Τα ξημερώματα της 23ης Οκτωβρίου, περίπου 800 στρατιώτες των Ες, Ες τυφλή οπαδοί του Εθνικοσοσιαλισμού με βαρύ οπλισμό και επικεφαλής των ταγματάρχη Γκίμπελ, έφεραν σε πέρας τη διαταγή ισοπέδωσης του χωριού το οποίο θρήνησε 145 νεκρούς και, μετά τον εμπρησμό του, ανακηρύχθηκε «νεκρή Ζώνη»
Το σύνολο των θυμάτων για τα τέλη του 1941 στην ναζιστοκρατούμενη Μακεδονία ήταν 452 εκτελεσμένοι σε αντίποινα (οι 10 από αυτούς απαγχονισθέντες) Και 68 συλληφθέντες.
Οι Εθνικοσοσιαλιστές ναζί διαπίστωσαν με ευχαρίστηση «την πλήρη επιτυχία» του σχεδίου ηρεμίας χάρη στα δραστικά εγκληματικά τους μέτρα.
Οι επικεφαλείς της Ανώτατης Ναζιστικής διοίκησης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης διαπίστωναν πως «αναμφίβολα η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά. Πρέπει να δεχτούν τις συνέπειες αυτή της διαπίστωσης και να αντιμετωπίσουμε του Έλληνες ως εχ
Keywords
Τυχαία Θέματα