Ντροπιαστική μαρτυρία επισκεπτών της Μυκόνου για την κατάσταση του νησιού .

Ο Norbert Carstens και ο Enzio Prym-Grasser ζουν στο Freiburg της Γερμανίας και επισκέπτονται την Μύκονο εδώ και 40 ολόκληρα χρόνια δύο φορές μάλιστα, μία στην αρχή και μία στο τέλος της σαιζόν. Όμως, μετά από όσα εζησαν κατά την τελευταία τους επίσκεψη στο νησί μας δεν ξέρω κατά πόσο θα συνεχίσουν να μας επισκέπτονται.

Με επιστολή τους στο ζευγάρι ξενοδόχων Roz και Μιχάλη στους οποίους διαμένουν τα ....
τελευταία χρόνια, περιγράφουν τις εντυπώσεις τους από την πρόσφατη διαμονή τους στο νησί. Παραθέτω εδώ μεταφρασμένα μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα.

Ανεμόμυλοι

"Όπως πάντα η ατμόσφαιρα της Χώρας είναι μοναδική όπως και η αρχιτεκτονική, οι θέες, η ζωντάνια και η ποικιλία των εστιατορίων και των bars. Όμως το κύρος της Μυκόνου ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός βρίσκεται σε κίνδυνο. Το σήμα κατατεθέν της Μυκόνου, η περιοχή των ανεμόμυλων έχει γίνει ένας βρώμικος χώρος στάθμευσης με σκονισμένα απομεινάρια αυτοκινήτων. Ένα όχι και τόσο καλό θέαμα για τους τουρίστες που θέλουν να τραβήξουν φωτογραφίες."

Δημόσιες τουαλέτες

"Η κατάσταση στις δημόσιες τουαλέτες είναι εξωφρενική: σπασμένες πόρτες και καθρέπτες, τα πατώματα βρώμικα και βρεγμένα, χωρίς χαρτί, αποτελούν εφιάλτη ειδικά για τις κυρίες. Πουθενά σε τουριστικό μέρος στην Ευρώπη δεν έχουμε αντικρύσει κάτι παρόμοιο."

Σκουπίδια

"Το πρόβλημα των σκουπιδιών στην πόλη και στο νησί γενικότερα είναι ενοχλητικό. Παραδεχόμαστε ότι αδειάζουν τους κάδους απορριμμάτων αλλά ποτέ δεν μαζεύουν σκόρπια σκουπίδια από τον δρόμο ή το πεζοδρόμιο."

Φυλλάδια

"Υπάρχει ένα γεγονός που έχει χειροτερέψει πολύ τελευταία. Κάθε απόγευμα όταν περπατούσαμε για την πόλη, ομάδες νεαρών από τις βαλτικές χώρες μας μοίραζαν φυλλάδια για discos που βρίσκονται έξω από την πόλη, μπαίνοντας στον δρόμο μας. Αν μία τέτοια φτηνή και ενοχλητική ζωηρότητα επικρατήσει, η φήμη της Μυκόνου θα πάρει σύντομα την κάτω βόλτα. Παρεπιπτόντως φυλλάδια μοιράζονταν κάθε μέρα ακόμα και στην παραλία, πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει κανείς!"

Μικροπωλητές

"Η ζωή στην παραλία, εδώ που τα λέμε, δνε ήταν πάντα χαλαρή. Εκεί τριγύρω που καθόμασταν, πλησίαζαν κάθε 15 λεπτά Αφρικανοί μικροπωλητές για να πουλήσουν πιθανότατα πλαστά CD's, ρολόγια, τσάντες και ζώνες. Δεν υπάρχει αστυνομία να τους διώξει μακριά; Όυτως ή άλλως δεν προσέξαμε ιδιαίτερη αστυνομική παρουσία φέτος."
Αεροδρόμιο

"Μα τι συνέβη στο αεροδρόμιο; Οι περισσότερες οθόνες ενημέρωσης ήταν εκτός λειτουργίας. Η πόρτα εισόδου για τις αναχωρήσεις ήταν χαλασμένη. Οι τουαλέτες ανδρών ήταν τελείως κλειστές. Έπρεπε να πάμε στις γυναικείες τουαλέτες: οι κλειδαριές ήταν σπασμένες ενώ δεν δούλευαν ούτε οι στεγνωτήρες χεριών. Καθόλου πολιτισμένα. Οι συνεπιβάτες μας ήταν επίσης πολύ ενοχλημένοι από την κατάσταση. Τι είδους διευθυντής είναι αυτός που επιτρέπει αυτά τα πράγματα σε ένα τουριστικό μέρος όπως η Μύκονος; Έχουμε την αίσθηση ότι το τοπικό σας Συμβούλιο έχει πολύ δουλ
Keywords
Τυχαία Θέματα