Ο CHE ενοχλεί ακόμη και στα ...τσιγάρα!Απίστευτη άποψη Πολωνού βουλευτή!

Ένας συντηρητικός Πολωνός βουλευτής προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας να απαγορευτεί η πώληση των τσιγάρων Che, κατηγορώντας την εταιρεία που τα διανέμει στη χώρα για "διάδοση ολοκληρωτικών ιδεολογιών".



Τα τσιγάρα αυτά φέρουν στο πακέτο τους την εικόνα του Τσε Γκεβάρα, ο οποίος πέθανε το.....
1967.



"Η νομοθεσία απαγορεύει τη διάδοση ολοκληρωτικών ιδεολογιών, απ' όπου και αν προέρχονται, είτε είναι φασιστικές, είτε κομμουνιστικές", δήλωσε ο Στανισλάφ Πιέτα, βουλευτής του κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS). "Δεν μου αρέσει όταν οι κομμουνιστές φονιάδες γίνονται εικονίσματα της ποπ κουλτούρας", πρόσθεσε.



Ο Πιέτα υποστήριξε ότι η εταιρεία επιδίδεται σε "ανήθικη οικονομική δραστηριότητα". "Δυσκολεύομαι να φανταστώ τσιγάρα με τις εικόνες του Γκέρινγκ ή του Γκέμπελς", των στενών συνεργατών του Αδόλφου Χίτλερ, είπε.



Τα συγκεκριμένα τσιγάρα, της εταιρείας Heintz van Landewyck του Λουξεμβούργου, πωλούνται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες εδώ και μια εικοσαετία. Η εταιρεία Rona Pologne που τα εισήγαγε στην Πολωνία, διευκρίνισε ότι κυκλοφορούν στη χώρα από τις αρχές Ιανουαρίου, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει παραβιαστεί η νομοθεσία.


http://www.onalert.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα