Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΒΑΡΝΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ π. ΕΦΡΑΙΜ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
Ερχεται η ώρα που η αλήθεια κραυγάζει ακόμη και αν την θάψεις εκατό οργυιές κάτω από τη γη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο εκκλησιαστικός συντάκτης της ομογενειακής ημερήσιας εφημερίδας της Νέας Υόρκης έμμεσα ομολογεί το θρίαμβο της ποιμαντικής διακονίας του π. Εφραίμ στην Εκκλησία της Αμερικής, παρόλον ότι τόνους δηλητήριου και.....
αλόγιστου μίσους έχει κατά καιρούς εκχύσει κατά του σεβαστού Γέροντα της Αριζόνας,
Προηγούμενου της Ιεράς Μονής Φιλοθέου του Αγίου Ορους, π. Εφραίμ.

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΒΑΡΝΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ
___________

Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Καβαρνός συγγραφέας και Καθηγητής του Χάρβαρντ τέλειωσε τα βήματά του επί γης βίου του ως μοναχός στο μοναστήρι του Μεγάλου Αντωνίου στην Αριζόνα.

Το μοναστήρι του Μεγάλου Αντωνίου είναι τρόπο τινά η Λαύρα των Μονών που ίδρυσε ο π. Εφραίμ στην Αμερική.

Αυτός ο θαυμάσιος μοναχός και διαπρεπής επιστήμονας έμεινε ξένος προς το πνεύμα της εκκοσμικευμένης Εκκλησίας της Αμερικής των Μεταξάκη, Αθηναγόρα, Ιακώβου και των επιγόνων τους και ήταν πολέμιος του Οικουμενισμού και των νεωτερισμών παρόλον ότι έζησε στις ΗΠΑ σχεδόν ολόκληρη τη ζωή του.

Γι’ αυτό ουδείς εξ όσων ευτύχησαν να τον γνωρίσουν από κοντά παραξενεύτηκε επειδή ο πολύ σημαντικός αυτός άνθρωπος τέλειωσε τη ζωή του ως μοναχός σε ένα μοναστήρι με καθαρά Αγιορειτική παράδοση.

ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΣΟΙ ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ π. ΕΦΡΑΙΜ
__________

Και όμως! Ενώ σχεδόν δύο δεκάδες μοναστήρια έχουν ιδρυθεί στην Αμερικανική ήπειρο και ενώ εκατοντάδες μοναχοί και μοναχές αφιερώθηκαν στη λατρεία του Θεού - μεταξύ των οποίων ο αείμνηστος διαπρεπής Καθηγητής του Χάρβαρντ Κωνσταντίνος Καβαρνός - από την ευλογημένη μέρα που ο π. Εφραίμ πάτησε το πόδι του στην Αμερική, τόσοι και τόσοι - εν οις δυστυχώς και ο εκκλησιαστικός συντάκτης της ημερήσιας εφημερίδας της Νέας Υόρκης - χτυπούν συνεχώς το σεβαστό Γέροντα και το θαυμαστό πνευματικό έργο που επιτελεί.

Να ελπίσουμε ότι θα συνειδητοποιήσουν το λάθος τους όσοι υποσκάπτουν ένα πρωτοφανές σε βάθος και έκταση ποιμαντικό έργο;Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα