Ο αγαπητός κύριος Μπουτάρης

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από ένα φίλο , μεγάλο παρασκήνιο διαδραματίστηκε ανάμεσα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη και το Σ.ΕΚ.Β.Ε. (σύνδεσμο εκδοτών βορείου Ελλάδος) με αφορμή την επί 30 χρόνια έκθεση βιβλίου στην παραλία Θεσσαλονίκης .
Τα γεγονότα έχουν ως εξής : Την επόμενη Παρασκευή 3-6-11 είχε καθοριστεί η έναρξη της έκθεσης, τα περίπτερα στήθηκαν στο ίδιο ακριβώς σημείο που.....
στήνονται
όλα τα χρόνια, δηλαδή από τον Λευκό Πύργο έως και το ξενοδοχείο Μακεδονία palace προς την πλευρά της θάλασσας. Και ενώ οι εργασίες είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί, ο κύριος Μπουτάρης που πιθανότατα δεν πατάει ποτέ του στο δημαρχείο(εάν πατούσε θα έβλεπε τις εργασίες που γινόντουσαν ακριβώς απέναντι από το δημαρχείο), αποφάσισε ωσάν τσιφλικάς πλέον της πόλης να τα ξηλώσουν και να τα μεταφέρουν στην νέα παραλία, χωρίς καν να ενημερωθεί πως ο λόγος που είχε επιλεχτεί το συγκεκριμένο σημείο ήταν γιατί είναι πιο πολυσύχναστο και έχουν πρόσβαση η ανατολική αλλά κυρίως η δυτική πλευρά της πόλης από όπου έρχονται και από την επαρχία. Το νέο πλέον μέρος που έχει επιλέξει δεν αρκεί ώστε να καλυφτούν τα έξοδα του κάθε περιπτέρου και φυσικά δεν είναι και η εποχή κατάλληλη για πειράματα και έξοδα.
Ο λόγος που απαίτησε- διέταξε να μεταφερθεί αρκετά παρακάτω η έκθεση είναι ο ποδηλατοδρόμος, ένα πρόβλημα το οποίο είχε λύσει επιτυχώς ο προηγούμενος δήμαρχος, με παρακαμπτήριους, πράγμα το οποίο δεν γνωρίζει ο κύριος Μπουτάρης ο οποίος όπως αποδεικνύεται πως διεκδίκησε την δημαρχεία για τις προσωπική του και μόνο ικανοποίηση. Είναι βέβαια και απασχολημένος με τα ταξιδάκια του στην Τουρκία και το Ισραήλ για την εισροή δήθεν νέων τουριστών, και φυσικά οι συγκεκριμένοι τουρίστες ούτε βιβλία πρόκειται να αγοράσουν και φυσικά δεν μπορεί ο κάθε εμποράκος να τους κόβει την θέα προς την θάλασσα.
Ίσως ο κύριος Μπουτάρης θέλει να υποβαθμίσει κλασικούς θεσμούς της πόλης και φυσικά θεσμούς που προωθούν τα γράμματα και το βιβλίο, και να προωθήσει άλλες προεκλογικές του ανησυχίες ....
Καληνύχτα κυρ-Γιάννη.


Χρήστος.Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα