Ο αποχαιρετισμός του Μαν. Γλέζου στον Γεώργιο – Αλέξανδρο Μαγκάκη

Αγαπητέ φίλε, συμπατριώτη, συνομήλικε, συναγωνιστή, συμμαχητή Γεώργιε – Αλέξανδρε Μαγκάκη,

Στο προσκλητήριο της Ιστορίας είπες πάντοτε παρών.

Παρών στα δύστυχα χρόνια της κατοχής. Αντάρτης, κλέφτης, παλληκάρι, πολέμησες για τη λευτεριά της πατρίδας.

Παρών στον αγώνα κατά της άγνοιας. Διδάχτηκες και δίδαξες το δίκιο εναντίον της αδικίας. Υπήρξες συνώνυμος του υπερασπιστή της....
Δικαιοσύνης.

Παρών στα χρόνια της παρεκτροπής. Γι’ αυτό και συνελήφθης, φυλακίστηκες, βασανίστηκες.

Παρών στο προσκλητήριο των Καιρών. Με την περίφημη φράση σου «και τώρα συνεχίζουμε από εκεί που μας διέκοψαν» για να αποδείξεις πόσο σύντομη είναι η κάθε παρεκτροπή στην πορεία της ανθρωποποίησης.

Παρών στο προσκλητήριο του Χρέους. Όταν στα 1995, ως υπουργός Εξωτερικών, με ρηματική διακοίνωση αξίωσες από τη Γερμανία να καταβάλει τις οφειλές της προς την Ελλάδα. Άνθρωπος της θεωρίας, της επιστήμης και της πράξης, δίδαξες το δίκαιο, αγωνίστηκες για το δίκαιο και συμμετείχες στη πικετοφορία έξω από τη Γερμανική Πρεσβεία για να ξοφλήσουν οι Γερμανοί τις υποχρεώσεις τους.

Εμείς, οι φίλοι σου και συναγωνιστές σου, ορκιζόμαστε, σε σένα, στον Αντιπρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, σε σένα Γεώργιε – Αλέξανδρε Μαγκάκη, πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα.

Γιατί και ένα μάρκο να ήταν η οφειλή, πρέπει να καταβληθεί ως εγγύηση ότι δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα