Ο Μπερλουσκόνι επιστρέφει… λόγω Μέρκελ

Το πόση αλήθεια βρίσκεται στον πυρήνα του δημοσιεύματος της «Wall Street Journal», για τον… υπόγειο ρόλο της Άνγκελα Μέρκελ στην απομάκρυνση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την πρωθυπουργία της Ιταλίας, και στην αντικατάστασή του από τον «άχρωμο» τεχνοκράτη Μάριο Μόντι, έχει εξαιρετικά επουσιώδη σημασία.

Εκείνο που μετράει είναι ότι μια....
τόσο σημαντική εφημερίδα πήρε το βάρος της ευθύνης να παραθέσει τις σχετικές πληροφορίες και τις λεπτομέρειες του «σεναρίου». Καθώς, είναι περίπου δεδομένο ότι θα
προκαλέσει, και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, την απάντηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Αν το δούμε ευρύτερα μάλιστα, και με γενικότερη πολιτική προοπτική, είναι εξαιρετικά πιθανό να αποτελέσει το εφαλτήριο ανάκαμψης για τον «Καβαλιέρε». Δεξιοτέχνης της πολιτικής επικοινωνίας άλλωστε ο ίδιος, και αξιοποιώντας το γεγονός ότι στην Ιταλία δεν έχει βρεθεί ακόμη ο αξιόπιστος αντικαταστάτης του, εκείνος που θα πείσει τους συμπατριώτες του να τον ακολουθήσουν με αντίστοιχη θέρμη, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει την ευκαιρία να εμφανιστεί ως… αντιεξουσιαστής.

Να δείξει στους συμπατριώτες του ότι η Αριστερά, την οποία προσωποποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, σε αγαστή συνεργασία, δηλαδή… συμπαιγνία με την Καγκελαρία και το Βερολίνο, εκπαραθύρωσαν τον Μπερλουσκόνι από την ηγεσία, προκειμένου να τον αντικαταστήσουν με τον εύκολα χειραγωγούμενο Μόντι. Ώστε να μετατραπεί η Ιταλία σε προτεκτοράτο της Γερμανίας.

Αυτό και μόνο το επιχείρημα, αναμένεται να αποδειχτεί αρκετό, ώστε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι να κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ιταλία, όποτε κι αν διεξαχθούν, με σαρωτικά ποσοστά.
www.statesmen.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα