Ο «διάβολος με το αγγελικό πρόσωπο»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Τον Σεπτέμβριο του 2005, στη διάρκεια ενός δείπνου που ο Γ. Παπανδρέου παρέθεσε στο Καστρί για τους βουλευτές του, λέγεται πως κάποιοι από αυτούς τον παρότρυναν «να βγάλει τον δολοφόνο που έχει μέσα του».

Θρυλείται επίσης πως εκείνος τους είχε απαντήσει ότι τον καιρό που ήταν υπουργός των Εξωτερικών, οι τουρκικές εφημερίδες τον αποκαλούσαν «διάβολο με αγγελικό πρόσωπο»!

Όσοι γέλασαν γέλασαν, τον ...
καιρό εκείνο, με το αστειάκι. Μερικοί το βρήκαν
πολύ κρύο για τα γούστα τους. Άλλοι, χαμογέλασαν ειρωνικά και αυτάρεσκα.

Ουδείς φανταζόταν πως ο κ. Παπανδρέου θα ανταποκρινόταν στην προτροπή.

Σήμερα, έχουν όλοι διαψευστεί.

Μεθοδικά, ο κ. Παπανδρέου έπλεξε τον ιστό του, επανεξελέγη, μετά την ήττα του 2007, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ανακάτωσε εκατό φορές την εσωκομματική τράπουλα, έφτιαξε επιτροπές και επιτροπούλες to Keep them busy, δεν άφησε ψέμα που να μην το πει στη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής περιόδου, κέρδισε τις εκλογές, πέρασε έξι μήνες συκοφαντώντας τη χώρα στα πέρατα του κόσμου και παριστάνοντας ότι… εφαρμόζει το πρόγραμμά του και μετά, ντουγρού για το ΔΝΤ και τις αγκάλες της τρόικας.

Δεν σταμάτησε την πορεία του ο – κατά δήλωσή του – «διάβολος με το αγγελικό πρόσωπο».

Αφού διαπίστωσε ότι οι υπουργοί – φίλοι του τα έκαναν μούσκεμα και την ώρα που άρχιζε πάλι η εσωκομματική μουρμούρα, την έκανε πάλι γυριστή, κατά το κοινώς λεγόμενο, και διόρισε τον παλιό του εσωκομματικό αντίπαλο υπουργό των Οικονομικών, εγκαθιστώντας τον κ. Βενιζέλο μπροστά στο βαρέλι και αναθέτοντάς του να βρει τον πάτο.

Την ίδια ώρα συνέχισε να εκτοξεύει πατριωτικές κορώνες στο εσωτερικό, προσυπογράφοντας παράλληλα ό,τι του σέρβιραν στο εξωτερικό και επιστρέφοντας κάθε φορά θριαμβευτής από όλες τις συνόδους της καταστροφής.

Παράλληλα, με ομιλίες σε συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας, προσωπικές επαφές, απειλές, εκβιασμούς και ύβρεις προς πάσα κατεύθυνση, συνεχίζει να εξασφαλίζει τις αναγκαίες ψήφους στο κοινοβούλιο που επικυρώνουν κάθε φορά το επόμενο εγκληματικό λάθος του και του προσφέρουν τη δυνατότητα να παραμένει στην εξουσία σε πείσμα του συνόλου του πληθυσμού της χώρας.

Ο κ. Παπανδρέου, όπως και ο κ. Βενιζέλος, γνωρίζουν ότι στο εξωτερικό έχουν αποφασίσει να μας στείλουν σε μεγάλο «κούρεμα».

Οι ίδιοι έχουν αποφασίσει να πάνε σε εκλογές αφού χρεοκοπήσουν εντελώς τη χώρα – άγνωστο γιατί το κάνουν και γιατί αναλαμβάνουν αυτή την ευθύνη, αφού, όπως καταλάβαμε, φοβούνται και το Γουδί του 1909 και το Γουδί του 1922.

Την τελευταία εβδομάδα, ο «διάβολος με το αγγελικό πρόσωπο» αποφάσισε να στήσει μια ακόμη παράσταση, επισκεπτόμενος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συναντώμενος με τους αρχηγούς των κομμάτων, βλέποντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τηλεφωνώντας του την επομένη, διότι… είχε ξεχάσει να του πει το, κατά τη γνώμη του, σημαντικότερο.
Keywords
Τυχαία Θέματα