Ο Γιώργος αισιοδοξεί... οι βουλευτές γκρινιάζουν

Σε αντίθετες τροχιές κινήθηκαν χθες ο Γιώργος Παπανδρέου και οι βουλευτές του κόµµατος. Ο µεν Πρωθυπουργός, σε ηµερίδα του υπουργείου Ανάπτυξης για νέους αγρότες, δήλωσε την αισιοδοξία του λέγοντας πως «οι Ελληνες αξίζουµε και µπορούµε να ξεπεράσουµε την κρίση», οι δε βουλευτές έδωσαν και χθες νέο ρεσιτάλ γκρίνιας.
«Η Ελλάδα κατάφερε ήδη να µη χρεοκοπήσει,» είπε χαρακτηριστικά στην ηµερίδα ο Γιώργος Παπανδρέου
βγάζοντας την... πικρία του για τη µιζέρια και...
την απαισιοδοξία που κυριαρχεί στις µέρες µας και δεν αφήνει να πνεύσει ένας νέος άνεµος στον τόπο.

«Εσείςµας φέρνετε την αισιοδοξία ότι οι Ελληνες είµαστε εδώ. Παράγουµε και δηµιουργούµε τη νέα ταυτότητα της χώρας µας (...) » τόνισε, καταχειροκροτούµενος από τους περίπου 140 νέους παραγωγούς και εξαγωγείς πρότυπων προϊόντων, σε µια περίοδο που η χώρα αγωνίζεται να ξεπεράσει την ύφεση. Υποσχέθηκε ότι η Πολιτεία θα στηρίξει όλες τις προσπάθειες ανάπτυξης στη γεωργία µε την εκπαίδευση, και παράλληλα θα προωθήσει την πιστοποίηση στην παραγωγή, τη στήριξη της καινοτοµίας και τη µείωση των γραφειοκρατικών εµποδίων.

Στο ίδιο κλίµα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης χαρακτήρισε τη σύγχρονη και καινοτόµογεωργία που παράγει ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα ωςτη µόνη διέξοδο για την ανάπτυξη της χώρας.

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ. Εν τω µεταξύ, ο Πρωθυπουργός ολοκλήρωσε χθες τον µαραθώνιο συσκέψεων µε συναρµόδιους υπουργούς, προκειµένου να κινητοποιήσει το κυβερνητικό σχήµα. Πραγµατοποιήθηκαν δύο συσκέψεις – µία για το κράτος και τους θεσµούς, και µία για την εξωτερική πολιτική και την άµυνα. Και στις δύο συσκέψεις, κεντρικό ζήτηµα ήταν η περιστολή των δαπανών σε συνδυασµό µε τη βελτίωση των λειτουργιών του κράτους ώστε να υπάρξουν σαφή και καθαρά αποτελέσµατα στη σχέση του πολίτη µαζί του. Εγινε γνωστό ότι ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει την επόµενη εβδοµάδα και σε επιµέρους συναντήσεις µε υπουργούς που προΐστανται ζωτικής σηµασίας υπουργείων, ώστε να εξειδικευτούν οι προτεραιότητες κατά υπουργείο και να υπάρξει ένας τρίµηνος σχεδιασµός ώς το καλοκαίρι. Την ίδια στιγµή η κυβέρνηση επιχείρησε να ανατρέψει τη διάχυτη φηµολογία ότι «δεν βγαίνουν» τα νούµερα σχετικά µε το Πρόγραµµα Σταθερότητας. «Σαφώς και βγαίνει το πρόγραµµα, γιατί υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και πρόσθεσε: «Η εθνική προσπάθεια των πολιτών για έξοδο από κρίση και οικοδόµηση ενός διαφορετικού µέλλοντος, έχει διαψεύσει µέχρι σήµερα πολλές εγχώριες και διεθνείς φωνές, που προεξοφλούσαν ως ‘’Κασσάνδρες’’ τη χρεοκοπία, την επιστροφή στη δραχµή, την έξοδο από την ευρωζώνη και διάφορα άλλα ευφάνταστα σενάρια».

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ. Την ίδια στιγµή βουλευτές της συµπολίτευσης υποδείκνυαν – µεταξύ άλλων – στον κ. Παπανδρέου να απεµπλακεί από το Μνηµόνιο, να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του χρέους και να κάνει ανασχηµατισµό.

Η κυβέρνηση πάντως κράτησε χαµηλά τους τόνους και διά του εκπροσώπου της Γ. Πεταλωτή απέδωσε στην α
Keywords
Τυχαία Θέματα