Ο κ. Βενιζέλος δεν έκανε χάρη στους δημοσιογράφους

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία το υπουργικό συμβούλιο ψήφισε στις 31-12-11 την τροπολογία (268 ΦΕΚ Α της 31 Δεκεμβρίου 2011 ) για την εξαίρεση των δημοσιογράφων που εργάζονται στο Δημόσιο από το Ενιαίο Βαθμολόγιο Μισθολόγιο, αποτελεί «Οικονομική Δικτατορική Πράξη». Διότι ψηφίζεται από μια ομάδα, υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εφαρμόζεται
και .....
επικυρώνεται τυπικά από τη Βουλή.
Στην ουσία η Βουλή παρακάμπτεται, δεν συζητείται το θέμα, δεν ακούγονται άλλες απόψεις, όπως στην προκείμενη περίπτωση που είχε κατατεθεί άλλη τροπολογία πιο σωστή για τους δημοσιογράφους και τα Ταμεία τους.
Επειδή δε ο κ. Βενιζέλος, εισηγητής της τροπολογίας στο Υ.Σ. ήθελε, αφ ενός να επιβάλλει την τροπολογία που είχε συντάξει εκείνος, και αφ ετέρου, επειδή έπρεπε να διορθώσει το νόμο 4024 διότι από το Διεθνές, το Ευρωπαϊκό αλλά και το Ελληνικό δίκαιο δεν μπορούσε να μεταβάλει τους δημοσιογράφους σε δημοσίους ή τακτικούς υπαλλήλους, προτίμησε την ΠΝΠ.
Κατά συνέπεια ο κ. Βενιζέλος δεν έκανε χάρη στους Δημοσιογράφους, απλά έσπευσε να διορθώσει ένα λάθος του, με τρόπο που να μπορεί να ελέγξει και στο μέλλον τα πράγματα.
Γι αυτό οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να απαιτήσουν την επαναφορά της μισθολογικής τους κατάστασης σε εκείνη της 31-12-11.
Ενώ ερευνητέο είναι το θέμα της επιστροφής των ήδη παρακρατηθέντων δια των νόμων 3849 και 3899/2010 από τις οποίες πέραν των ιδίων ζημιώθηκαν και τα Ταμεία τους.

KOUTOUZIS.GR
Keywords
Τυχαία Θέματα