Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Το πιο κάτω καλογραμμένο άρθρο - αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύουμε στη συνέχεια - περιέχει πολλές αλήθειες αναφορικά με το βίο και την πολιτεία του γνωστού επισκόπου Θεόκλητου Κουμαριανού, τον οποίο “επέστρεψε πάλλευκο στην Εκκλησία και την κοινωνία η Δικαιοσύνη” όπως μας διαβεβαίωνε ο....
αείμνηστος Αρχιεπίκοπος Χριστόδουλος.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΟΥ “ΣΩΤΗΡΟΣ” ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ

Δύο μόνον επιφυλάξεις για το άρθρο. Ουδεμία αναφορά χρειαζόταν εναντίον της αγωνιστικής
αδελφότητας Θεολόγων “Ο Σωτήρ”.

Δεν ευθύνεται η αδελφότητα αν ο Σεβασμιότατος Καλαβρύτων πήρε αυθαίρετα τον π. Θεόκλητο Κουμαριανό και τον παρουσιάζει ως βοηθό του επίσκοπο και του αναθέτει διάφορες ποιμαντικές παραστάσεις. Η ευθύνη για το ατόπημα βαρύνει αποκλειστικά τον Σεβασμιότατο κ. Αμβρόσιο και την Ιερά Σύνοδο.

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι δεν μπορεί η αδελφότητα του “Σωτήρος” να ανατρέψει τις αποφάσεις του επιχώριου ιεράρχη. Ας μη ζητούμε λοιπόν να κάνουν πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν και τα οποία δεν θα αποδώσουν κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Οι διαμαρτυρίες των πιστών πρέπει να απευθύνονται στην Ιερά Σύνοδο και βεβαίως προς τον ίδιο τον Σεβασμιότατο Καλαβρύτων, ο οποίος διαβεβαίωσε στο παρελθόν ότι δεν γνωρίζει αν το Αγιο Πνεύμα εκπορεύεται και από τον Υιό, επειδή ο ίδιος δεν ήταν παρών κατά τη Γέννηση του Υιού από τον Πατέρα!!! Ακου βλασφημία!

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΣ ΕΝ ΠΑΝΤΙ

Η δεύτερη αντίρρηση. Γίνεται αναφορά στον ανεκδιήγητο και πασίγνωστο για το νεωτεριστικό του φρόνημα Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο, ο οποίος μεταξύ άλλων ατοπημάτων μιλά με προτεσταντική αυθάδεια για την τιμή προς τα άγια λείψανα, ζητά τη χειροτονία εγγάμων επισκόπων, πλέκει τον ύμνο των θαυμασίων του Καζαντζάκη και θέλει να εισαχθούν κάθε είδους νεωτερισμοί στην Εκκλησία.

Γιατί προβάλλεται χωρίς σχολιασμό η θέση του Σεβασμιότατου Ιωαννίνων για τη χειροτονία εγγάμων κληρικών;

Ορθά επικρίνονται οι Μητροπολίτες Καλαβρύτων και Θεόκλητος Κουμαριανός αλλά ο εν παντί αφερέγγυος Σεβασμιότατος Ιωαννίνων δεν είναι δυνατόν να προσάγεται ως μάρτυρας κατηγορίας - και μάλιστα χωρίς επισήμανση του νεωτερισμού που προτείνει - αφού μιλά με τόση ασέβεια για τα θέματα της πίστης μας.

Προσοχή να μη δίνουμε την - ίσως όχι άδικη - εντύπωση ότι έχουμε προσωπικά με τον Αγιο Καλαβρύτων και έτσι τις μεν δικές του παρατυπίες καταγγέλλουμε - και ορθά πράττουμε-, ενώ τους νεωτερισμούς, το κοσμικό φρόνημα αλλά και την ασέβεια του Μητροπολίτη Ιωαννίνων αποσιωπούμε.

Οι παραπάνω παρατηρήσεις ουδόλως μειώνουν την αξία του κειμένου και ουδόλως δικαιώνουν τον Σεβασμιότατο Καλαβρύτων για την αυθαιρεσία του και τα άλλα του κατορθώματα.

panayiotistelevantos.blogspot.com
Keywords
Τυχαία Θέματα