Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΙΤΣΒΟΥΡΓΟΥ ΣΑΒΒΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Μέσα σε λίγα λόγια ο Παναγιότατος συνόψισε τις προσδοκίες του ιδίου, του Οικουμενικού Θρόνου και της Εκκλησίας της Αμερικής από τον νέο Μητροπολίτη Πίττσμπουργκ κ. Σάββα, η ενθρόνιση του οποίου θα γίνει στις 8 Δεκεμβρίου.

Σε όσα ωραία είπε ο Παναγιότατος και απάντησε ο νέος Μητροπολίτης Πιτσβούργου θα μας επιτραπεί να καταθέσουμε ορισμένες σκέψεις.

Η εκλογή του κ. Σάββα δεν μας χαροποίησε μόνον επειδή απεκλείσθη η υποψηφιότητα του.....
γνωστού Οικουμενιστή επισκόπου Μωκησού Δημήτριου, αλλά και ως η απαρχή του εφεξής αποκλεισμού από
τον κατάλογο προς αρχιερατεία όλων των Οικουμενιστών κληρικών.

Η Εκκλησία της Αμερικής στενάζει κυριολεκτικά κάτω από το βάρος της οικουμενιστικής κληρονομιάς που της φόρτωσαν οι Μελέτιος Μεταξάκης, Αθηναγόρας και Ιάκωβος.

Επ’ ουδενί λόγω δεν πρέπει στο μέλλον να χειροτονηθεί αντιπαραδοσιακός και οικουμενιστής επίσκοπος.

Πολλά άλλαξαν στην Αμερική με την έλευση του Γέροντα Εφραίμ και τη δημιουργία τόσων Μονών σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ και του Καναδά, αλλά ουδείς εξ όσων γνωρίζει την πραγματικότητα δεν τρέφει ψευδαισθήσεις ότι η ιστορία των νεωτερισμών και του Οικουμενιστικού φρονήματος έχουν σταματήσει να ρίχνουν τη βαριά σκιά τους. Είναι μεγάλη η δόση από το οικουμενιστικό και νεωτεριστικό φαρμάκι πουκατάπιε για πολλές γενεές η Εκκλησία της Αμερικής και θα χρειαστούν πολλά αντίδοτα για να βρει την ορθόδοξη πορεία της.

Παράλληλα με την εκλογή του Νέου Μητροπολίτη Πιτσβούργου οι πιστοί πληροφορήθηκαν ότι και η περιοχή της Νέας Αγγλίας θα αποκτήσει επιτέλους μονα΄τήρι ή ίσως μοναστήρια σε συνεργασία με την παραδοσιακή και ασκητική Μονή της Σίμωνος Πέτρας.

Αυτές οι θαυμάσιες ειδήσεις μας γεμίζουν με χαρά και ελπίζουμε ότι το Πατριαρχείο μεθοδεύει και την επάνδρωση της Ιεράς Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και των μετοχίων της με αδελφότητες από το Αγιον Ορος και άλλα πνευματικά μοναστήρια.

Τα μοναστήρια, έλεγε ο Αγιος Γέροντας Παίσιος, είναι τα αλεξικέραυνα της οργής του Θεού.

Δεν νοείται Ορθόδοξη Εκκλησία χωρίς μοναχισμό και δεν νοείται να χειροτονηθεί στο μέλλον επίσκοπος με οικουμενιστικά και νεωτεριστικά φρονήματα.

panayiotistelevantos.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Αναζητήσεις
πιτσβουργου σαββας
Τυχαία Θέματα