Ο Προβόπουλος απαιτεί: Σκύψτε, γιατί αλλιώς....

Προβλέπει ότι η ύφεση το 2012 θα φτάσει στο 5%, η ανεργία θα αυξηθεί και η αρχή της ανάκαμψης θα έρθει στα... τέλη του 2013 ο Γιώργος Προβόπουλος. Και ταυτόχρονα αξιοποιεί την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για να υποδείξει στους πολίτες τι να ψηφίσουν και στα πολιτικά κόμματα να συνεργαστούν για την πιστή εφαρμογή των μνημονίων. Σε απλή μετάφραση: Σκύψτε
για να μην…
καταστραφεί η χώρα.
Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, λέει ο διοικητής της ΤτΕ και δεν διστάζει να αναπαράγει το γνωστό εκλογικό δίλημμα: «Το ιστορικό διακυβεύμα για τη χώρα μας, μεταξύ της επίπονης προσπάθειας ανασυγκρότησης της οικονομίας εντός της ζώνης του ευρώ και της άτακτης οπισθοδρόμησης που θα την οδηγούσε δεκαετίες πίσω, παραμένει και σήμερα δύο χρόνια μετά το πρώτο Μνημόνιο», υποστηρίζει. Και… προειδοποιεί ότι « αν μετά τις εκλογές τεθεί εν αμφιβόλω η βούληση της νεάς κυβέρνησης και της κοινωνίας να εφαρμοστεί το πρόγραμμα, η χώρα κινδυνεύει να περιέλθει γρήγορα σε κατάσταση ιδιαίτερα δυσχερή».

Για να μην αφήσει αμφιβολία για τις προθέσεις του ο Κ. Προβόπουλος εκτιμά σε άλλο σημείο της έκθεσής τον αρνητικό ρόλο που έπαιξε η «αμυντική υποδοχή» του μνημονίου, συνιστώντας εμμέσως πλην σαφώς στους Έλληνες να αλλάξουν στάση και να δεχτούν τις επιταγές των δανειστών με… προθυμία.

Να σημειωθεί ότι ο υπέρμαχος της πρόθυμης λιτότητας κ. Προβόπουλος δήλωσε το 2008 εισόδημα 4 εκατομμύρια ευρώ και αμείβεται μετά τη... μείωση του μισθού του, σύμφωνα με όσα έχουν δημοσειυτεί κατά καιρούς, με 32.000 ευρώ το μήνα από την Τράπεζα της Ελλάδας…..

http://www.kentrinews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα