Ο Τύπος με ένα κλικ

Η συμφωνία σχηματισμού νέας κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο βρίσκεται στο επίκεντρο των σημερινών εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Χαμπεμους Παπα-Δημο!..".

Η εφημερίδα γράφει ότι "«η τιμή είναι μεγάλη, η ευθύνη μεγαλύτερη», είπε χθες κατά την πρώτη σύντομη δήλωσή του ως νέος πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος,
ευχαριστώντας τους....
πολιτικούς αρχηγούς για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ξεβρώμισε η Ελλάδα από τη συμμορία Παπανδρέου που κατέστρεψε τα πάντα και μας οδήγησε συνειδητά στην χρεοκοπία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εφιαλτικό παρελθόν αποτελεί πλέον ο Παπανδρέου για την Ελλάδα. Ο τόπος ξεβρώμισε από τον πρωθυπουργό που μας παρέδωσε, καταλύοντας το Σύνταγμα, στη Διεθνή των Τοκογλύφων, επέβαλε το Μνημόνιο της ισοπέδωσης της κοινωνίας και των ιστορικών κεκτημένων της, έγραψε τις πιο μαύρες σελίδες της μεταπολεμικής ιστορίας συκοφαντώντας τους Ελληνες και εξευτελίζοντας το έθνος παγκόσμια. Παρέλαβε κυρίαρχη χώρα, παρέδωσε αποικία".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σιωπή! Εντολοδόχος της Frau Μέρκελ ο...μεταβατικός πρωθυπουργός".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι αδίστακτες αγορές και το σύστημα ενημέρωσης πανηγυρίζουν και θέλουν να επιβάλουν σιωπή για την παρόδοση στους ξένους".

ΕΘΝΟΣ: "Νέα εποχή. Το στοίχημα του Λ. Παπαδήμου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η ιστορική απόφαση για την ανάθεση της πρωθυπουργίας στον Λουκά Παπαδήμο προκαλεί αισθήματα ανακούφισης στην Ελλάδα και στους Ευρωπαίους εταίρους. Θεωρείται αφετηρία μιας νέας ελπιδοφόρας εποχής για τη χώρα. Το μεγάλο στοιχήμα που καλείται να κερδίσει, είναι η επιτυχία των μέτρων για την ασφαλή έξοδο από την κρίση".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Λουκάς Παπαδήμος από τον Σημίτη στον... Ροκφέλερ!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δοτός πρωθυπουργός ο άνθρωπος των παραποιημένων στατιστικών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Οι 3 σωματοφύλακες του μνημονίου".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με τη σιωπηρή συμφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά για παράταση του χρόνου ζωής της, ορκίζεται σήμερα το μεσημέρι η τρικομματική (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) νέα κυβέρνηση, υπό τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο. Στην πρώτη δήλωσή του ο Λ. Παπαδήμος τόνισε ότι έργο της κυβέρνησής του είναι η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που απορρέει από το παρόν και το επόμενο Μνημόνιο, χωρίς σαφή αναφορά στο χρόνο των εκλογών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η σκληρή ατζέντα του Λουκά Παπαδήμου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πλήρως ενήμερος για τις δυσκολίες αλλά και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ως επικεφαλής μίας μεταβατικής κυβέρνησης εμφανίστηκε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, δείχοντας ότι γνωρίζει ότι η ατζέντα των επόμενων μηνών μέχρι την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών παραμένει ως ήταν και πριν αναλάβει".

ΕΣΤΙΑ: "Γεννά ελπίδες ο κ. Παπαδήμος".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε μία φράση του κ. Λουκά Παπαδήμου κατά τις χθεσινές δηλώσεις του στο προαύλιο του Προεδρικού Μ
Keywords
Τυχαία Θέματα