Ο τύπος σήμερα

Τα θέματα που κυριαρχούν στον ημερήσιο τύπο είναι τα ακόλουθα: Η πορεία της οικονομίας, εκτός ελέγχου το χρέος, αλλαγές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας φέρνει το νομοσχέδιο του Α.Λοβέρδου, ανοίγουν δύο μεγάλα μέτωπα, με τους ιδιοκτήτες ταξί και τους γιατρούς των.....
ασφαλιστικών ταμείων.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ:
"Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες με παράνομη σύνταξη!"

Η εφημερίδα γράφει ότι "για πρωτοφανή και εθνικά επικίνδυνη πρακτική, όσον αφορά την έμμεση νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών μέσω του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας, του ΙΚΑ, κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εκτός ελέγχου χρέος και ελλείμματα επιταχύνουν την χρεωκοπία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η αυτοκτονική επιλογή του Μνημονίου οδηγεί την Ελλάδα στην καταστροφή. Επιστροφή στη δραχμή η μόνη λύση σωτηρίας για τη χώρα".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:"Προς παγόβουνο ολοταχώς!"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χαριστική βολή στις αισιόδοξες εκτιμήσεις Γιώργου και Βενιζέλου από τους "σοφούς" του Γραφείου Προϋπολογισμού: Εκτός ελέγχου χρέος-έλλειμμα".

ΕΘΝΟΣ: "Νέα κριτήρια για αναπηρικές συντάξεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επανεξετάζονται 60.000 ύποπτες περιπτώσεις συνταξιούχων. Αλλάζει από σήμερα το σύστημα πιστοποίησης. Δημιουργούνται 45 κέντρα -υγειονομικές επιτροπές σε όλη τη χώρα. Σαρωτικές αλλαγές στο σύστημα χορήγησης συντάξεων σε αναπήρους προωθεί το υπουργείο Εργασίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μητροπολίτη Κονίτσης: Ζήτω τα γιαούρτια, ζήτω οι ντομάτες, ζήτω τα αυγά!!!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "να αγιάσουν τα χέρια όλων εκείνων που έχουν επιλέξει να τιμωρούν με αυτόν τον τρόπο τη φαυλοκρατία και την αναξιοκρατία των πολιτικών, υποστηρίζει ο μαχητικός Δεσπότης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Εκτός ελέγχου το χρέος".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ανεξέλεγκτη πορεία του χρέους στο 172% του ΑΕΠ το 2012, και αποτυχία του Μεσοπρόθεσμου ακόμη κι αν εφαρμοστούν τα μέτρα διαβλέπει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους, το οποίο συνιστά νέα μέτρα!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οριστική αποτυχία για κυβέρνηση και τρόικα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η ύφεση βαθαίνει αντί να περιορίζεται, το έλλειμμα διογκώνεται αντί να μειώνεται, τα έσοδα καταρρέουν παρά τους νέους φόρους και οι δαπάνες αυξάνονται παρά τις αλχημείες. Το δημόσιο χρέος έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Ολέθριο λάθος το "τσεκούρι" στις δημόσιες επενδύσεις, μαύρη τρύπα 6,7 δισ.ευρώ από τις οφειλές στους προμηθευτές".ΕΣΤΙΑ: "Καταστρέφουν την οικονομία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στο προχθεσινό άρθρο για την συγχώνευση της Alpha με την Eurobank ο κ.Στέφανος Μάνος αναφέρθηκε σε ένα "κυκλικό παράδοξο" για τον ρόλο του κράτους στο τραπεζικό σύστημα. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν βρεθή σε δυσχερή θέση, κυρίως επειδή έχουν επενδύσει σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου".

Η ΑΥΓΗ: "Το τελευταίο μήνυμα του Λεωνίδ
Keywords
Τυχαία Θέματα