Ο Τύπος σήμερα με ένα κλικ

Τα θέματα που κυριαρχούν σήμερα στον ελληνικό Τύπο είναι: η τηλεδιάσκεψη Παπανδρέου με Μέρκελ και Σαρκοζί, το ειδικό τέλος για τα ακίνητα, οι παραιτήσεις δημοσίων υπαλλήλων ενόψει των αλλαγών του μισθολογίου και το....
τέλος στα σενάρια χρεωκοπίας της Ελλάδας
που επιχείρησε να βάλει χθες η ευρωπαϊκή ηγεσία.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Παράθυρο ευρωπαϊκής στήριξης". Η εφημερίδα γράφει ότι "νέα «ανάσα» στην κυβέρνηση έδωσαν χθες οι Ανγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί, κατά την τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, στον απόηχο του κλίματος αβεβαιότητας που καλλιεργήθηκε από πολλές πλευρές τις προηγούμενες μέρες για το μέλλον της ελληνικής Οικονομίας".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "25.000 παράνομες προσλήψεις στο Δημόσιο". Η εφημερίδα τονίζει ότι "αδιαφανείς προσλήψεις 25 χιλιάδων νέων υπαλλήλων στο Δημόσιο -με κομματικά κριτήρια- την ώρα που προχωρεί σε ισάριθμες απολύσεις μέσω της εργασιακής εφεδρείας, κατήγγειλε χθες η Ν.Δ.".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τέλειο έγκλημα κατά των Ελλήνων". Η εφημερίδα γράφει ότι "με φόνο εκ προμελέτης μοιάζει το παιχνίδι που παίζει τα τελευταία 24ωρα η κυβέρνηση και κορυφώθηκε χθες βράδυ με την περίφημη τηλεδιάσκεψη με Μέρκελ και Σαρκοζί".

ΕΘΝΟΣ: "Πανάκριβο σωσίβιο από Μέρκελ-Σαρκοζί". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέες επώδυνες θυσίες απαιτούνται για τη συνέχιση του προγράμματος δανειοδότησης. Το σωσίβιο που προσφέρεται από Μέρκελ - Σαρκοζί έχει τεράστιο κοινωνικό κόστος. Απαιτεί πλήρη προσήλωση στο καταρτισμένο από την τρόικα πρόγραμμα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Επιχείρηση «χρυσόμαλλο δέρας» στον βυθό του Αιγαίου!". Σύμφωνα με την εφημερίδα "εδώ και χρόνια, τόσο από τις στήλες αυτής της εφημερίδας όσο και στο βιβλίο μας «Ελλάδα άκρως απόρρητο», αναφερθήκαμε στο τεράστιο ζήτημα της ύπαρξης αμύθητων φυσικών θησαυρών στον ελλαδικό χώρο και, ειδικότερα, στον βυθό του Αιγαίου πελάγους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Η μεγάλη αρπαχτή". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το «φούσκωμα» της τιμής ζώνης, μέσω συντελεστή προσαύξησης αντί παλαιότητας, για τα ακίνητα της τελευταίας 25ετίας, επέλεξε η κυβέρνηση για να υφαρπάξει συνολικά 5,4 δισ. ευρώ στη διετία 2011-2012 από τους ιδιοκτήτες περίπου 5,1 εκατ. κτισμάτων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Απάτη και αναλγησία με το χαράτσι στα ακίνητα". Η εφημερίδα γράφει ότι "έως και διπλάσιο το «πρόστιμο» για τους ιδιοκτήτες σε σχέση με όσα είχε ανακοινώσει ο Βενιζέλος την Κυριακή. Δεν θα υπάρχουν ελαφρύνσεις για τα παλαιά ακίνητα, αλλά πρόσθετες επιβαρύνσεις για τα νεόδμητα. Δεν ξεφεύγουν από τη ληστεία άνεργοι, πολύτεκνοι, ανάπηροι και άλλες ευπαθείς ομάδες".

ΕΣΤΙΑ: "Οι Ευρωπαίοι θέλουν να μας βοηθήσουν". Η εφημερίδα τονίζει ότι "κατά την χθεσινή ημίωρη τηλεδιάσκεψη Μέρκελ-Σαρκοζύ-Παπανδρέου, ο Πρόεδρος της Γαλλίας και η Καγκελλάριος της Γερμανίας επανέλαβαν το αυτονόητο. Οτι για να συνεχίσουν τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης να βοηθούν την Ελλάδα, την οποία θεωρούν «αναπόσπαστο μέρος της», θα πρέπει η χώρα
Keywords
Τυχαία Θέματα