Ο ύποπτος ρόλος του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης πρωτοσέλιδο στο «Έθνος της Κυριακής»

Τα δημοσιεύματά μας για τον ύποπτο ρόλο του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης που εξελίσσεται σε μια… οικογενειακή υπόθεση και τα πάρε-δώσε με το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, έγιναν αφορμή να ασχοληθούν τα μεγάλα κεντρικά ΜΜΕ.

Σήμερα, ο ρόλος του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης έγινε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», το οποίο αφιερώνει δύο ολόκληρες σελίδες στις "μπίζνες" του Φόρουμ
και της κ. Καραγιάννη που έριξε την ιδέα για τη δημιουργία ΕΟΖ στη Θράκη, την υλοποίηση της οποίας υποστηρίζει ένθερμα η γερμανική καγκελαρία...
καθώς και στις περίεργες παρτίδες που έχει ανοίξει με το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

Διαβάστε το ρεπορτάζ της εφημερίδας:

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
Ονειρεύεται μπίζνες στη Θράκη μέσω… Τουρκίας

Αφού η δημιουργία «δεύτερου Νταβός» στη Σαμοθράκη δεν προχώρησε, το πρώην «δεξί χέρι» του επικεφαλής της Deutsche Bank, σε συνεργασία με το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, οργάνωσε τουρνέ στην «Ελεύθερη Ζώνη του Τσόρλου» για την προώθηση ανάλογου σχεδίου στη Βόρεια Ελλάδα.

Περίεργες παρτίδες με το Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή έχει ανοίξει το «Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης», στο οποίο επικεφαλής είναι η Κατερίνα Καραγιάννη, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια εργαζόταν στην Deutsche Bank ως στενή συνεργάτιδα του διευθύνοντος συμβούλου Γιόζεφ Άκερμαν.
Η κ. Καραγιάννη, που κατάγεται από τον Θούριο του Έβρου και ως παιδί μεταναστών μεγάλωσε και σπούδασε στη Γερμανία, εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια στο προσκήνιο, φέρνοντας στη Θράκη τον Γ. Άκερμαν και τον σημερινό πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, φιλοδοξώντας να στήσει στη Σαμοθράκη ένα δεύτερο «Νταβός».

Προς το παρόν έχει δημιουργηθεί ο μη κερδοσκοπικός φορέας «Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης», πρόεδρος του οποίου έχει αναλάβει η ίδια, ενώ οι φιλοδοξίες περί «δεύτερου Νταβός» μάλλον παραπέμπονται αόριστα για το μέλλον και οι υψηλοί επισκέπτες αναμένονται πλέον σε βάθος χρόνου.
Η κ. Καραγιάννη ήταν αυτή που έριξε την ιδέα για τη δημιουργία μιας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στη Θράκη -την υλοποίηση της οποίας υποστηρίζει ένθερμα η γερμανική καγκελαρία- με πολύ χαμηλό φορολογικό συντελεστή. Μάλιστα, η ίδια πρωτοστατεί στην υποβολή σχετικής πρότασης τόσο στην ελληνική κυβέρνηση όσο και στην ΕΕ. Κάποιες πρωτοβουλίες της όμως ξενίζουν…

Πριν από λίγο καιρό φορείς της περιοχής με πρώτα τα Επιμελητήρια και τις Ενώσεις Βιοτεχνών και Εμπόρων πήραν μια πρόσκληση από το "Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης" και το Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, ώστε να επισκεφτούν τη γειτονική χώρα και να γνωρίσουν πώς λειτουργεί η αποκαλούμενη ως «Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Ζώνη του Τσόρλου». Η εμπλοκή, όμως, του τουρκικού προξενείου με τον τρόπο που έγινε προκάλεσε εξ αρχής πολλά ερωτηματικά.

Έτσι ενώ είχαν προσκληθεί όλοι οι βουλευτές της περιοχής ο μόνος που συμμετείχε στην επίσκεψη, η οποία έγινε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, ήταν ο μουσουλμάνος βουλευτ
Keywords
Τυχαία Θέματα