Όχι στη δυαρχία: καθαρές και γρήγορες λύσεις, το αίτημα Βενιζέλου

Με τη χώρα να έχει μπει σε προεκλογική περίοδο, είναι πλέον θέμα ημερών να μάθουμε αφενός την ακριβή ημερομηνία που θα στηθούν κάλπες, για να αποφασίσει ο λαός ποια κυβέρνηση θέλει, και αφετέρου με ποιον αρχηγό θα πάει το ΠΑΣΟΚ σ΄ αυτή μάχη.

Το μόνο βέβαιο είναι πως αν επιμείνει, και σήμερα στο....
πολιτικό συμβούλιο, ο Παπανδρέου και οι αυλικοί του να οδηγήσει αυτός το κόμμα στις εκλογές,
τότε εκτός από την πανθομολογούμενη εκλογική πανωλεθρία, το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη.

Το ερώτημα φυσικά είναι τι κάνει και τι θα κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος;

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες εντός των επομένων ωρών θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και κατ’ επέκταση στη κυβέρνηση. Εξελίξεις που θα έχουν κυρίαρχο στοιχείο τη διεκδίκηση της ηγεσίας από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μιλώντας με στενό συνεργάτη του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, μας έλεγε ότι Βενιζέλος δεν είναι διατεθειμένος να φορτωθεί ούτε τα τραγικά λάθη και τις αμαρτίες του Παπακωνσταντίνου, αλλά ούτε και να παίξει το παιχνίδι του Παπανδρέου.

«Θα ζητήσει καθαρές και γρήγορες λύσεις, ώστε το ΠΑΣΟΚ να πάει με τους καλύτερους δυνατούς όρους σ΄ αυτή την εκλογική μάχη» τόνισε στo kentrinews.gr, βουλευτής που είναι κοντά στον Ε. Βενιζέλο.

Σε ότι έχει να κάνει τώρα με τα σενάρια και τα… όνειρα του Γιώργου Παπανδρέου, ο υπουργός Οικονομικών και μεγάλο φαβορί να αναλάβει τα ηνία του ΠΑΣΟΚ, έχει διαμηνύσει προς κάθε «ενδιαφερόμενο» πως απορρίπτει το σχήμα δυαρχίας.

Δηλαδή ο Παπανδρέου να παραμείνει στην ηγεσία και άλλος να τεθεί επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά κι ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν μπαίνουν καν σε μια τέτοια συζήτηση.

Θεωρούν ανεδαφική και εκτός πραγματικότητας την πρόταση, αφού κάτι τέτοιο θα επιβεβαίωνε την ύπαρξη «δύο ΠΑΣΟΚ» και θα οδηγούσε πιθανότατα σε εκλογική συντριβή. Η πλευρά Βενιζέλου επιθυμεί η εκλογή νέου αρχηγού να γίνει είτε από την κοινοβουλευτική ομάδα, είτε από το συνέδριο.

Στο στρατόπεδο του Ε. Βενιζέλου- στο οποίο έχει προσχωρήσει ο Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ ακούγεται πως κι ο Χρυσοχοίδης στο τέλος θα συνταχθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης- διαβλέπουν ότι οι αρνήσεις, για την φαεινή ιδέα του, που έχει «εισπράξει» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από στελέχη που έχει συνομιλήσει μαζί τους ουσιαστικά τον θέτουν προ αδιεξόδου. Όσο πιο γρήγορα φύγει τόσο καλύτερα για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τον ίδιο, λένε χαρακτηριστικά, που κινδυνεύει να υποστεί μια άνευ προηγουμένου ταπεινωτική ήττα.

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι οι επόμενες εκλογές και η αυτοδυναμία θα κριθούν ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και στον Ευάγγελο Βενιζέλο. (Σημείωση: στη ΝΔ…εύχονται και προσεύχονται να παραμείνει ο Παπανδρέου πρόεδρος, γιατί τότε, όπως λένε και δεν έχουν άδικο, η αυτοδυναμία για το κόμμα τους έρχεται πολύ κοντά). Ωστόσο αυτό που πρέπει να εξηγήσει και να «αφηγηθεί» ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, στους ψηφοφόρους του κόμματός του,
Keywords
Τυχαία Θέματα