Οι διασπαστικές κινήσεις στο χώρο της ΕΡΤ

«Διασπαστικές κινήσεις» στο χώρο των δημοσιογράφων της ΕΡΤ αναφέρονται και καταγγέλλονται τις τελευταίες ημέρες. Ο λόγος, λέγεται, διάφορα προσωπικά συμφέροντα, μεταξύ των οποίων επιδίωξη σύναψης αποκλειστικών συμβάσεων με ψηλές αποδοχές κ.λ.π.

Θα πρέπει να καταλάβουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δημοσιογράφοι, ότι δεν «νομιμοποιείται» καμία συντονιστική επιτροπή, και ότι αν ...........
υπήρξε τέτοια, ήταν και είναι άτυπη και χωρίς θεσμικό
ρόλο.

Πέραν αυτού δεν θα ήταν σκόπιμο να υπάρχει τέτοια, «παρα-ένωση», διότι τότε η εργοδοσία θα μπορούσε να επιδιώξει επιχειρησιακές συμβάσεις, ή ατομικές, και δεν εννοούμε αποκλειστικές» ή ΠΕΘ.

Κατά συνέπεια θεσμικά όργανα παραμένουν οι Ενώσεις - οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι στη ΝΕΤ και στην ΕΡΑ επικουρούν – για να διαπραγματευτούν τα των αμοιβών των δημοσιογράφων με τους υπουργούς Οικονομικών και Επικρατείας –ΜΜΕ, σύμφωνα με τον 4024 άρθρο 32 παρ. 3, και όχι με το ΔΣ της ΕΡΤ.

Βέβαια καθένας μπορεί νάχει τη γνώμη του, αλλά ο θεσμικός ρόλος ανήκει αλλού. Κι όσο κάθε μεμονωμένος μιλάει λιγότερο, τόσο καλύτερα.

Κι τούτο είναι σημαντικό διότι αν δεν τηρηθούν αυτά, τότε οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δημοσιογράφοι θα γίνουν εύκολή βορά στην «Εργοδοσία».

Με την Ενωσή τους, λοιπόν, και μακριά από πολιτικές ίντριγκες θα πρέπει να απαιτήσουν:

== Μισθούς τουλάχιστον στο ύψος των συμβάσεων που ίσχυαν την 31-12-09.

== Επιστροφή των παρακρατηθέντων με τους νόμους 3845 άρθρο 3 και 3899 άρθρο 2 του 2010 κατά τους μήνες Νοέμβριο- Δεκέμβριο 2011.

== Αποφυγή σύναψης αποκλειστικών συμβάσεων και συμβάσεων ΠΕΘ, – αν αυτό επιτρέπεται – που μεταβάλουν τους δημοσιογράφους σε ευνοούμενους και μη, τη στιγμή που όλοι υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εργάζονται αλλού.

Επί πλέον να σημειωθεί ότι οι εντασσόμενοι στις ΠΕΘ, σύμφωνα με το νόμο 4024 άρθρο 6 παρ 2:

«Οι θέσεις προσωπικού της κατηγορίας Ειδικών θέσεων (ΕΘ) κατατάσσονται στους Βαθμούς 1ο και 2ο και αμείβονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις».

Και αναλαμβάνοντας θέσεις «Υπευθύνου Διοίκησης έργου», υπαλληλο- ποιούνται, αποποιούνται την ιδιότητα του δημοσιογράφου και δεν μπορεί να ασφαλίζονται στο ΤΣΠΕΑΘ (Α Διεύθυνση ΕΤΑΠ ΜΜΕ). /17-1-12/

http://www.koutouzis.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα