Οι εργαζόμενοι «αλλάζουν» τις παρατάξεις

Σαν δυνατός κρότος ακούστηκε το αποτέλεσμα των εκλογών του υπηρεσιακού συμβουλίου των μονίμων υπαλλήλων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι καθαρά κομματικές παρατάξεις «πάτωσαν» κυριολεκτικά, οι «συνεργασίες δευτέρου βαθμού» αποδείχθηκαν «φούσκες» με τα ανεξάρτητα σχήματα και τη ΔΑΣ με.......
τον Μανουσαρίδη να αποκομίζουν σημαντικά κέρδη.

Του Δημήτρη Συρμάτση
Τα αποτελέσματα (σε παρένθεση οι εκλεγμένοι)
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ: 2426
ΨΗΦΙΣΑΝ : 1349
ΑΚΥΡΑ : 16
ΛΕΥΚΑ : 15

ΕΛΑΒΑΝ:

ΜΕΤΩΠΟ
ΑΛΛΑΓΗΣ - ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ : 619 ( ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ)
Δ.Α.Σ. Εργαζομένων Δ.Θ : 262 ( ΚΩΦΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ : 179
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ : 159
Δ.Α.Κ.Ε. ΔΘ : 87

Πάτωσαν οι παρατάξεις

Η ΔΑΚΕ για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια δεν εκλέγει εκπρόσωπο και αυτό το καμπανάκι ήχησε μέχρι την Συγγρού. Πλέον, λόγω και εθνικών εκλογών, είναι όλοι αποφασισμένοι να ανασυγκροτηθούν και να βρουν έναν κοινό τόπο έτσι ώστε σε επόμενη εκλογική διαδικασία στο δήμο Θεσσαλονίκης να δοθεί ένα μεγάλο και ισχυρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Η πλήρης διάσπασής της με δυνάμεις στο ψηφοδέλτιο «Μέτωπο Αλλαγής- Επανεκκίνηση» και στο «Ανεξάρτητη Συναδελφική Αλληλεγγύη» έφερε την τριχοτόμηση με αποτέλεσμα κερδισμένα να εμφανίζονται τα ανεξάρτητα σχήματα και χαμένο το κόμμα. «Αυτό δεν πρόκειται να ξανασυμβεί» διαμηνύει ισχυρό συνδικαλιστικό στέλεχος που έχει επαφές με τη Συγγρού.
Ευνοημένος ο Μανουσαρίδης

Οι δυνάμεις του ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) εξέλεξαν «άνετα» έναν εκπρόσωπο εκμεταλλευόμενοι την τριχοτόμηση της ΔΑΚΕ.

Αυτή τη στιγμή ο Ηλίας Μανουσαρίδης, πρόεδρος των Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης προερχόμενος από τη ΔΑΣ, αισθάνεται πιο ισχυρός από ποτέ με «μπετοναρισμένες» τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δήμο που μπορεί να τον ισχυροποιήσει στον συνδιακλιστικό τομέα περισσότερο για τους αγώνες του εναντίον στην διοίκηση και τον Γιάννη Μπουτάρη

Σαμπάνιες στο «Φτάνει Πια»

Η συνδικαλιστική παράταξη του δήμου Θεσσαλονίκης «Φτάνει Πια» που συμμετείχε στο νικητήριο ψηφοδέλτιο, είναι σαφώς η μεγαλύτερη κερδισμένη της εκλογικής αναμέτρησης.

Κάνοντας ισχυρό αγώνα για πολλά χρόνια κόντρα στην πολιτική του μικροκομματισμού και της ισοπέδωσης της ανθρώπινης προσωπικότητας, όπως αναφέρουν διαρκώς στα διαδικτυακά τους μηνύματα, πέτυχαν για πρώτη φορά να ενώσουν όλες εκείνες τις φωνές που ζητούν να αλλάξει κάτι στο σύλλογο εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Και όπως κάθε δυναμική έχει φίλους και υποστηρικτές, έχει και εχθρούς. Οι κατηγορίες για συναλλαγή με την διοίκηση, δίνουν και παίρνουν, καθώς και ότι «εξαργύρωσαν» με θέσεις την κριτική εναντίον του Μανουσαρίδη.

«Η λάσπη δεν μας αγγίζει» σημειώνει κορυφαίο στέλεχος του «Φτάνει Πια» στο SPNews.

Απέτυχε το πείραμα

Πριν τις εκλογές είχαμε ασχοληθεί εκτενέστερα με το θέμα της «συνεργασίας σε δεύτερο βαθμό» ανθρώπων που βρίσκοντ
Keywords
Τυχαία Θέματα