Οι Γερμανοί δείχνουν να θέλουν, αλλά φοβούνται

Με χαμηλωμένο τον πήχη σε ό,τι αφορά τις αρχικές επιδιώξεις και τον σχεδιασμό που είχε υπάρξει τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη, αναμένεται η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, της εγχώριας αντιπροσωπείας επιχειρηματιών – μελών του ΣΕΒ και του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με τον....
Σύνδεσμο Γερμανικών βιομηχανιών στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr
παρά την μεγάλη προετοιμασία από τη μεριά του αρμόδιου υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τις θετικές εκτιμήσεις Γερμανών βιομηχάνων οι οποίοι θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στον τουρισμό, την ενέργεια και το real estate, η επί ξηρού ακμής κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις αναφορικά με το ελληνικό χρέος και η ευρύτερη κοινωνικο-πολιτική αστάθεια φαίνεται πως τελικά θα εμποδίσουν την εύρεση άμεσων τουλάχιστον λύσεων.

Βέβαια, Γερμανοί βιομήχανοι προσωπικά έχουν υποσχεθεί στήριξη της χώρας μας στον κ. Χρυσοχοΐδη, με αποτέλεσμα να μην αποκλείονται και οι εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής. Όμως το βαρύ κλίμα που επικρατεί σε σχέση με τις εξελίξεις στη Νέα Υόρκη και τους φόβους ως προς τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει το haircut του ελληνικού χρέους σε συνδυασμό με τον πάγο που έχει υπάρξει λόγω των απωλειών του Φιλελεύθερου κόμματος του αρχηγού του και νυν υπουργού Οικονομίας Καινοτομίας Φίλιπ Ρέσλερ εξαιτίας των θέσεων του στο ελληνικό ζήτημα, αλλάζουν την ατζέντα.

Σε επικοινωνία του protothema.gr με μέλη της επιχειρηματικής αποστολής εκ μέρους του ΣΕΒ η παραπάνω τάση επιβεβαιώνεται. Θα πρέπει επίσης να συμπληρώσουμε πως ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος στις επαφές που θα έχει αναμένεται να κατεβάσει φόρμουλα κατά του κουρέματος του χρέους κατά 50%, αφού και σήμερα το πρωί χαρακτήρισε «καταστροφική» μια τέτοια προοπτική.

Ο υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τη σειρά του θα επιδιώξει την αναθέρμανση του επενδυτικού ενδιαφέροντος καθώς εκτιμά πως το γερμανικό ενδιαφέρον δεν θα πρέπει να καμφθεί από την πολιτική ατζέντα των ημερών. Ήδη, για το λόγο αυτό έχει πραγματοποιήσει δύο ταξίδια στη Γερμανία, έχοντας διαβεβαιώσεις για ροή χρημάτων από κορυφαίες επιχειρήσεις της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας προς την Ελλάδα.

http://www.protothema.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα