Οι Γερμανοί φοβούνται ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδος και προειδοποιούν την ΕΚΤ ασκώντας πίεση να δεχθεί σχέδιο εθελοντικής αναδιάρθρωσης χρέους

Γερμανική τορπίλη έριξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, W. Schaueble.
Σε επιστολή που φέρεται να απέστειλε στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, J. C. Trichet, ο Γερμανός αξιωματούχος κάνει λόγο για ορατό τον κίνδυνο της πρώτης μη συντονισμένης χρεοκοπίας εντός της Ευρωζώνης.

Η Γερμανία φοβάται ανεξέλικτη χρεοκοπία της Ελλάδος.
Το ερώτημα είναι η Γερμανική πλευρά όντως πιστεύει ότι
υπάρχει ζήτημα ανεξέλικτης χρεοκοπίας της....
Ελλάδος ή με αυτό τον δραματικό τρόπο θέλει να κινητοποιήσει την ΕΚΤ η οποία τάσσεται κατά της αναδιάρθρωσης επίσημα.
Είναι προφανές ότι συμβαίνουν και τα δύο οι Γερμανοί φοβούνται κατάρρευση της Ελλάδος και σπεύδουν να προειδοποιήσουν την ΕΚΤ.
Μπορεί ο Τρισέ ο επικεφαλής της ΕΚΤ να έχει υιοθετήσει μια πολύ σκληρή κριτική κατά της Ελλάδος λέγοντας ότι πολλά από αυτά που έχουν εξαγγελθεί δεν έχουν εφαρμοστεί αλλά αποκαλύπτεται ότι η ΕΚΤ αναζητά φόρμουλα ώστε η Ελλάδα τηρώντας με απόλυτη αυστηρότητα το πρόγραμμα της να υλοποιηθεί και ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης χρέους με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χαρακτηριστεί default δηλαδή χρεοκοπία.
Η ΕΚΤ κατέχει 48 δις ευρώ ελληνικού χρέους και με βάση αυτά και προφανώς όχι μόνο αυτά π.χ. και των ελληνικών τραπεζών θα μπορούσε να εξεταστεί μια φόρμουλα ώστε να ανανεωθούν με νέα ομόλογα αλλά με καλύτερο κουπόνι και ταυτόχρονα η ΕΕ να δανείσει εκ νέου την Ελλάδα ώστε να περάσει το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει ρευστότητα άρα δεν μπορεί να συντελεστεί credit event δηλαδή πιστωτικό γεγονός δηλαδή χρεοκοπία.
Η φόρμουλα αυτή θα ήταν 7ετής επιμήκυνση με αύξηση του κουπονιού με βάση το ομόλογο.

www.bankingnews.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα