Οι καταχραστές, οι κλέφτες υπάλληλοι, οι αισχροκερδείς δήθεν επαγγελματίες και η «αυτοάμυνα» του λαού μας.

του δημοσιογράφου Γιώργου Ν. Τσιούνη

Είναι βέβαιο, ότι ο πόλεμος κατά της διαφθοράς βρίσκεται ήδη σε πλήρη και δυναμική εξέλιξη.
Είναι βέβαιο, ότι τόσο ο κρατικός μηχανισμός, όσο και οι ιδιώτες επιχειρηματίες και μη, δραστηριοποιούνται πλέον, έστω και καθυστερημένα, για την πάταξη της διαφθοράς που είχε πάρει απίστευτες διαστάσεις, υποκαθιστούσε φανερά και χωρίς ενδοιασμούς το κράτος, έτρωγε αχόρταγα τα.....
σπλάχνα της χώρας και ρουφούσε το αίμα της.
Λίγο ακόμη και η Ελλάδα, η πατρίδα μας, πλήρως εξουθενωμένη,
ημιθανής θα παρεδίδετο αμαχητί στα «σκουλήκια» που την απομυζούσαν χρόνια και χρόνια και στους εντός και εκτός των ορίων της χώρας, συνεργάτες τους. Το ξήλωμα της διαφθοράς, όπως είναι γνωστό, άρχισε από το αμαρτωλό υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Καλλιθέα και απλώθηκε ή για να είμαι σαφέστερος, απλώνεται σε δέκα ακόμη υποκαταστήματα του ιδρύματος και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες του στενού ή και ευρύτερου τομέα σε όλη τη χώρα.
Ο πόλεμος κατά της διαφθοράς, που σαν σαράκι ροκανίζει τη χώρα μας και την απειλεί με πλήρη κατάρρευση, άρχισε να αποδίδει καρπούς και οι άπιστοι υπάλληλοι, οι διεφθαρμένοι, οι εκβιαστές, οι κλέφτες και οι απατεώνες και των δύο φύλων, με βαρύτατες κατηγορίες και με ομοφωνία ανακριτών και εισαγγελέων, κρίνονται προφυλακιστέοι και οδηγούνται στον Κορυδαλλό.
Η νέα υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, δεν δίστασε να διαλύσει πέρα για πέρα την αμαρτωλή υπηρεσία επιδοτήσεων ιδιωτικών επενδύσεων, να μεταθέσει όλους τους υπαλλήλους της, ανώτερους και κατώτερους και να τους αντικαταστήσει με άλλους, από άλλες υπηρεσίες του υπουργείου.
Η υπόθεση όμως θα έχει και συνέχεια, διότι :
-Εμφανίζονται όλο και νέοι επενδυτές που εκβιάσθηκαν και τα «έριξαν» στους άπιστους, επίορκους και απατεώνες υπαλλήλους.
-Ερευνάται τώρα ο ρόλος των υπαλλήλων των διπλανών γραφείων, οι οποίοι δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό για τις παράνομες δραστηριότητες των εκβιαστών συναδέλφων τους. Δεν αποκλείεται βέβαια οι ένοχοι να έπαιρναν τα μέτρα τους και οι άλλοι συνάδελφοί τους να μη γνώριζαν το παραμικρό. Ας ευχηθούμε να είναι έτσι και να μην υπάρχουν άλλοι που τηρούσαν αυστηρή «ομερτά».
Η απορία ωστόσο των πολιτών είναι πως ο μέχρι προ ημερών υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ικανότατος και άξιος, δεν αντιλήφθηκε τη σαπίλα που έτρωγε το υπουργείο του και δεν είχε καμία πληροφορία.
Επίσης απορίες υπάρχουν για τον τρόπο που ασκούσαν τα καθήκοντά τους οι προϊστάμενοι των επίορκων εκβιαστών υπαλλήλων, οι διευθυντές της υπηρεσίας τους, ο γενικός διευθυντής και άλλοι.
Πως είναι δυνατόν τα ταμεία του ΙΚΑ Καλλιθέας να πλήρωναν εντολές απλών υπαλλήλων, έστω αρμοδίων, για επιδόματα και άλλες παντός είδους, χωρίς την υπογραφή του αρμόδιου διευθυντή, των ελεγκτών, των τμηματαρχών κλπ;
Πως είναι δυνατόν να υπήρχε και πιθανόν να υπάρχει ακόμη τέτοιο ξεχαρβάλωμα, τέτοια ασύλληπτη σαπίλα;
Κλέφτες, εκβιαστές και επίορκοι υπάλληλοι αναζητούνται όπως
Keywords
Τυχαία Θέματα